Primăria Sectorului 3 va deschide sâmbătă cea de-a treia ediţie a stagiunii de muzică clasică 'Simfonii de vară' din Parcul Colţea, care va ţine până pe 6 octombrie, informează Agerpres. Stagiunea de spectacole va debuta sambata, 29 iunie, cu un concert al orchestrei Sinfonia Bucureşti, dirijor Florin Totan, iar duminică, 30 iunie, vor concerta Klassikvm Ensemble şi soprana Ioana Irina Baiant.

Orchestra Sinfonia Bucureşti a fost înfiinţată de dirijorul Florin Totan în 1990, fiind prima orchestră privată din România. În cei 19 ani de existenţă orchestra a susţinut peste 200 de concerte în cele mai importante săli din Bucureşti, cu invitaţi de prestigiu.

Klassikvm Ensemble este un proiect ce reuneşte zece muzicieni de elită, violonişti, violişti, violoncelişti şi contrabasişti, la care se adaugă un dirijor şi o soprană. Proiectul a avut o intensă activitate concertistică pe scene importante, cum ar fi cea a Ateneului Roman şi scena Sălii Palatului, precum şi apariţii în festivaluri naţionale şi internaţionale.

Soprana Irina Ioana Baiant a susţinut concerte atât în ţară, cât şi în străinătate pe unele dintre cele mai cunoscute scene şi a obţinut premii importante precum Premiul pentru debutul anului 2010 în operetă la Gala Vip a Premiilor muzicii clasice, premiul întâi la Concursul Mihail Jora în 2011, premiul al treilea la Concursul Maeştrii artei Lirice în 2012.

În seria concertelor vor fi interpretate arii din operele compozitorilor Richard Wagner şi Giuseppe Verdi, anul acesta împlinindu-se două secole de la naşterea acestora.

'Simfonii de vară' este un festival de muzică clasică adresat tuturor iubitorilor de muzică şi cultură, participarea publicului la eveniment fiind liberă. Conceptul festivalului are o tradiţie veche în mari metropole ale lumii, precum Paris, New York, Londra.