O suta de persoane vor dormi, vineri noapte, in corturi ale Crucii Rosii, in Parcul "Lumea Copiilor" din Capitala, in cadrul evenimentului "Noapte alba pentru zile negre", o simulare de tabara de dezastre avand ca obiectiv constientizarea populatiei, informeaza Crucea Rosie, citata de Mediafax.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania (SNCRR) sarbatoreste joi 137 de ani de istorie si activitate umanitara.

In Bucuresti, Crucea Rosie Romana organizeaza, vineri, in Parcul "Lumea Copiilor" din Sectorul 4, evenimentul "Noapte alba pentru zile negre", o simulare de tabara de dezastre avand ca obiectiv constientizarea populatiei cu privire la importanta interventiei in caz de calamitate.

O suta de persoane, care s-au inscris pe pagina de Facebook a organizatiei, vor petrece o noapte in corturile Crucii Rosii in aceleasi conditii in care dorm persoanele ramase fara locuinta dupa un dezastru.

Tabara Crucii Rosii va fi deschisa pentru vizitatori, vineri, in intervalul 15.00 - 21.00. Acestia vor beneficia de ateliere de pregatire pentru interventii in situatii de urgenta si demonstratii de prim ajutor si de functionare a motopompelor de potabilizare a apei. Pentru copii sunt organizate ateliere de prim ajutor, ateliere de creatie si jocuri cu premii. Fiecare vizitator va beneficia de un tur organizat al taberei si, la sfarsitul acestuia, cei care doresc vor putea face o donatie pentru victimele dezastrelor naturale din Romania.

Voluntarii Crucii Rosii vor marca aniversarea prin activitati specifice - demonstratii publice de prim ajutor, actiuni de prevenire a bolilor netransmisibile, masurarea tensiunii arteriale si testarea glicemiei, diverse actiuni stradale pentru copii sau demonstratii de interventie la dezastre.

Din 1876 pana in prezent, Crucea Rosie Romana s-a implicat ori de cate ori razboiul, epidemiile sau dezastrele naturale au lovit tara. In ultimii cinci ani, voluntarii si angajatii Crucii Rosii Romane au acordat sprijin pentru peste 2 milioane de persoane aflate in dificultate.