Ce ziceti de ritmuri de funk si jazz care sa completeze imaginea de la orizontul marii? Asta se intampla in primul weekend din august (2-4 august), la Molotov Vama Veche. Timp de 3 zile si 2 nopti artistii vor improviza astfel incat sa va ofere un Jam Session original, care va combina stilurile jazz, funk, electro-jazz, indie, cu ajutorul instrumentelor clasice in jazz: pianul, saxofonul, chitara, contrabasul, tobele si percutia. Improvizatiile muzicienilor vor fi sustinute de ritmurile DJ-ilor de la Groove On si de catre Electric Brother.

HotNews.roFoto: Hotnews

Petrecerea a inceput inca de vineri la pranz. Apusul soarelui va fi ambientat de catre Electric Brother si alternat de recitaluri de pian, saxofon si percutii.

Electric Brother (EB) este un muzician roman care a cantat si canta cu diferite trupe de acid jazz/ house din Romania. Impreuna cu Matze si DJ Vasile formeaza, in 1998, grupul NSK. Devin curand cunoscuti pentru concertele lor de muzica electronica live si participarile la o serie de concerte si festivaluri cu Faithless (UK), Slacker, Weird Beats Collective, DJ Matt Silver (UK), DJ Joy (Ibiza), VJ Ulrika si VJ Thomas (MTV). Tot in 1998 fondeaza si devine producator la Yama Studios, cunoscut pentru promovarea muzicii undergound in Romania.

In 1999, incepe sa lucreze la proiectul sau solo intitulat Electric Brother - trip-hop, downtempo, chill-out. Influentele muzicale variaza de la muzica traditionala la dub, de la la jazz rock-ul anilor '70 la muzica clasica contemporana.

In februarie 2002, o colaborare cu Vlaicu Golcea (contrabas), Sorin Romanescu (chitara), Marta Hristea (voce), Raul Kusak (keyboards) si Matze (samplers), are drept rezultat aparitia unei noi trupe - Aievea - orientata spre jazz modern si groove. Albumul de debut a fost lansat in iulie 2003. Ultimul album, PE PAMANT, a fost lansat in iunie 2011.

Electric Brother participa la Jamming Jazz Weekend, la Molotov Vama Veche (2-4 august).