Formația bucureșteană de rock alternativ SoNaked va concerta sâmbătă, 17 august, de la ora 21, în cadrul seriei de evenimente în aer liber Poiana Urbană – București, Piața Universității (la statui). Intrarea publicului este liberă.

Înfiinţată în mai 2011 de Alexandru Ispas (voce, chitară) şi Silviu Ciubotaru (tobe), SoNaked este o formaţie de rock alternativ din Bucureşti şi nu titlul unei reviste glossy pentru adulţi, cum poate aţi crede la prima vedere. Treptat, componenţa trupei s-a lărgit prin venirea lui Mihai Poaşcă la chitară şi a Ginei Teslaru la bas.

După ce le-a devenit evident că formula e potrivită, eforturile lor au luat o formă clară: playlist propriu, un mesaj de transmis şi concerte. Şi, pentru că mesajul îşi atinge cel mai bine scopul în limba nativă, undeva prin iarnă au decis să-şi rescrie toate versurile pieselor din engleză în română.

Stilul SoNaked poate fi caracterizat cel mai bine ca rock alternativ clasic, cu ritmuri punctate de tobe şi bas, o chitară ritmică în opoziţie cu una solo şi o voce brutală pe alocuri, răguşită. Single-ul de debut, Pe lună, lansat în mai 2013, s-a bucurat de succes în playlist-ul Radio Guerrilla.

Debutul oficial a avut loc în decembrie 2012, când SoNaked şi The Nuggers au împărţit scena cu ocazia lansării scurt-metrajului Waste, produs de StudioSet. Anul acesta, SoNaked au susţinut concerte atât în cluburile bucureştene cât şi la Festivalul Peninsula de la Cluj-Napoca.

Pentru finalul acestui an, SoNaked au în plan lansarea unui EP şi cât mai multe concerte.