Finele lunii august aduce sibienilor un altfel de festival. În perioada 23-25 august, în Piața Mică și Piața Huet va avea loc FOCUS FESTIVAL, un eveniment care combină genurile alternativ, indie și electro. FOCUS FESTIVAL e altfel si prin conceptul său unic: acoustic sets în Piața Huet, plugged in în Piața Mică. Astfel, trupele invitate vor putea să prezinte publicului două variante de interpretare, una în variantă acustică și una în regim de concert normal, plugged in.

Focus FestivalFoto: Afis

Potrivit organizatorilor, ediția din acest an îi aduce în centrul vechi al Sibiului pe Moonlight Breakfast, Grimus, Travka, R.O.A, Toulouse Lautrec, The Amsterdams, We Singing Colors, The Noise, I’m the Trip, iar Dj Cora, New Disorder și adub vor asigura zona de dj-set si afterparty in cadrul festivalului. Pe lângă aceste concerte, zilnic, în Piața Huet, începând cu ora 21:30 va fi proiecție de film. Publicul va avea ocazia să vizioneze trei filme a căror poveste este construită în jurul muzicii: Sound City, Heima și Searching for Sugar Man.

Seara zilei de 23 august va fi deschisă de Travka, cea mai longevivă trupă din festival care în octombrie 2012 a lansat al treilea album. Albumul este intitulat „OKEAN” şi are o poveste originală, fiind editat în doar 5 exemplare. Festivalul va continua cu concertul Moonlight Breakfast, trupã care a deschis concerte ale unor cântãreți importanți ca Jamiroquai sau Macy Gray. Acum, datoritã succesului, trãiesc în Viena și concerteazã în Austria, Germania, Rusia, Ungaria, etc. Grimus, formația care a deschis concertele din România susținute de Red Hot Chili Peppers, Placebo sau Roxette, închide de aceastã datã prima seara de festival. Piesa lor, In a Glimpse a stat cel mai mult pe locul 1 în topurile Radio Guerrilla.

În urmatoarele zile vor concerta The Amsterdams, prima trupa de alternativ indie din țară, trupă care a impresionat atât pe plan național cât și în afară, susținând cu succes turnee în mai multe țări europene. Toulouse Lautrec este formația cu un sound original care mânuiește la fel de elegant versurile în limba română, engleză, dar și franceză. Seara de 24 august va fi încheiată cu R.O.A. (Rise Of Artificial), trupa care în prima jumătate a anului 2011, cu piesa “ Ne Place “, ajunge să se claseze pe prima poziție în topurile muzicale și să se transforme în cel mai difuzat cântec din fm-ul românesc. La îmbinarea dintre instrumente acustice, sunete electronice naive și muzică bazată pe armoniile vocale, se vor afla We Singing Colors care vor cânta pe 23 și 24 august în Piața Huet și în alte locații speciale.

Ultima zi a evenimentului va fi dedicată promovării trupelor locale alternative si indie. The Noise, primul cvartet indie sibian format in vara anului 2011, formaţie ce se auto-încadrează evaziv în categoria Indie va face spectacol duminică, 25 august. În aceeași seara, I’m the trip va urca pe scena din Piața Mică pentru un spectacol plin de energie și prospețime.

De asemenea, expoziția foto cu tema Sibiu.Alternativ, semnată Sebastian Marcovici, va putea fi vizitată in 23-24 august in Piata Huet. Evenimentul oferă un program variat, care permite publicului să „guste” concerte live, DJ sets, concerte acustice, expoziție de fotografie și proiecții de film.

Focus Festival este un eveniment organizat de Asociația Focus Sibiu și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.