Luni, 23 septembrie, aveti ocazia sa o cunoasteti pe actrita Dana Cavaleru la Cursul de Step pentru incepatoripe care il va sustine la Fundatia Calea Victoriei in aceasta toamna. "Cu totii i-am vazut pe Fred Astaire si pe Ginger Rogers batand step sau pe Gene Kelly "dansand in ploaie". Stepul e molipsitor. Eu insami am facut primii pasi de step in sosete pe covor incercand sa-l imit pe Fred Astaire. Cand batem step, nu ne mai batem capul cu poblemele cotidiene, pentru ca dansul ne acapareaza intreaga fiinta: trupul si sufletul!", spune talentata actrita Dana Cavaleru, unul dintre fondatorii Companiei de teatru Passepartout D.P.

Curs de step pentru incepatoriFoto: Fundatia Calea Victoriei

La acest curs vom invata alfabetul stepului, pasii de baza: Flapp, Chuffle... apoi incepem sa compunem fraze ritmice - combinatii de pasi - cu care putem crea chiar o mica coregrafie.

Stepul este un dans foarte complex, in care totul se imbina armonios: muzica, ritmurile, felul in care ne coordonam, sincronizarea cu ceilalti. Acest dans pune accent pe bucuria de a dansa, pe libertatea de a combina pasi si de a crea ritmuri pe muzica.

Partea practica va fi sustinuta si de vizionarea unor filmulete cu mari dansatori de step, pentru a observa tinuta lor si felul cum a evoluat stepul, pornind de la filmele muzicale clasice si pana la dansatorii de azi: Gregory Hines, Savion Glover.

Vom intra astfel in lumea fascinanta a stepului, in care muzica si ritmul ne vor ajuta sa descoperim moduri noi de a ne exprima.

Locurile la acest curs sunt limitate, daca doriti sa participati, va rugam sa va inscrieti din timp la contact@victoriei.ro.

Lector: Dana Cavaleru

Data incepere: 23 Septembrie 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 8

Frecventa: doua sedinte pe saptamana, zile de luni si miercuri

Cost: 360; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 320

Locul desfasurarii: Sala Nuca mica - str. Marasti 43

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro