Petrece munteneste in straie de sarbatoare la Festivalul Traditii Argesene, pentru ca impreuna sa redescoperim obiceiuri stravechi si pentru a trai o atmosfera autentic romaneasca! Asociatia Culturala Acapella organizeaza in zilele de 20, 21 si 22 septembrie, de dimineata pana seara, cea de-a treia editie a Festivalului Traditii Argesene, in Comuna Corbeni, Judetul Arges. Inca de la prima manifestare, acest eveniment a reusit sa readuca in constiinta locuitorilor din aceasta zona, traditiile si bogatia culturala pe care au mostenit-o si care, din pacate, ca si inalte zone ale tarii, au fost in mare parte date uitarii.

Festivalul Traditii ArgeseneFoto: traditiiargesene.ro

Festivalul Traditii Argesene

Festivalul Traditii Argesene

Foto: traditiiargesene.ro

"Obiceiurile nu imbatranesc, nu se reinventeaza, ele exista si vor exista atata timp cat o tara respira. De aceea avem datoria de a le conserva si de a le transmite celorlaltor generatii", declara presedintele Asociatiei Culturale Acapella, George Miron.

Concursurile de interpretare si port popular, mestesugurile vechi prezentate de artisti populari, degustari de produse traditionale, hore, jocuri, ansambluri folclorice si artisti interpreti, concursuri populare ca cele de tractiune - cai, taiat lemne, tuns oi, mancat rapid si altele, vor reprezenta atractia weekendului din 20-22 septembrie pentru toti vizitatorii comunei Corbeni-Arges.

Festivalul Traditii Argesene, se adreseaza tuturor romanilor, care indragesc obiceiurile stravechi dar, mai ales, celor care isi doresc sa lase mostenire cultura noastra.

Si anul acesta evenimentul se bucura de sprijinul Primariei Corbeni si al Consiliului Judetean Arges.

Festivalul Traditii Argesene

Festivalul Traditii Argesene

Foto: traditiiargesene.ro

Asociatia Culturala Acapella este un ONG si a luat nastere in 2004, ca o necesitate imediata, in contextul existentei din anul 1999 a Grupului Vocal Acapella, grup profesionist care pe baza voluntariatului si sub bagheta dirijorului Horia-George Miron, au reusit pe parcursul a 13 ani de activitate sa devina cunoscuti si apreciati in peisajul muzical romanesc si international, participand cu succes la diverse turnee si festivaluri in S.U.A, Germania, Austria, etc.

Scopul asociatiei este de a identifica si promova in mod sistematic valorile din domeniul cultural-artistic roman, in mod special pe cele din domeniul muzical. De-a lungul timpului Asociatia Culturala Acapella, a fost implicata in diverse proiecte culturale interne si internationale avand parteneriate si colaboaari cu Televiziunea Germana, Ambasada Romaniei din Germania si SUA, Institulul Cultural Roman din Viena, Primaria orasului Sibiu, Primaria Sectorului 3, Arcub, etc.

Mai multe informatii despre acest eveniment, despre organizatori dar si fotografii de la editia anterioara gasiti pe site-ul oficial: www.traditiiargesene.ro.

Eveniment sustinut de: Silva, Galeo, Husqvarna, Dr. Oetker, Domeniile Samburesti, Kamis si ROM Autentic.

Parteneri media: Kiss Fm, Absolut TV, Zile si Nopti, Port.ro, Calendarevenimente.ro.