Evenimentul "Cufarul cu zambete - Fii special pentru un copil special" are loc sambata, 26 octombrie, intre orele 12:00-19:00, in cafeneaua La mine-n copac (strada Lipscani nr. 43, Pasajul Selari). "Cufarul cu zambete" este singurul eveniment artistico-educativ dedicat strangerii de lucrusoare pentru copiii aflati in grija Centrului de consiliere si asistenta pentru persoane cu autism din orasul Buzau. Artisti din domeniul teatral precum si cel muzical s-au alaturat initiativei de ajutorare a copiilor bolnavi.

Afis Cufarul cu zambeteFoto: Cufarul cu zambete

Programul evenimentului "Cufarul cu zambete - Fii special pentru un copil special" este urmatorul:

Intre orele 12:00-16:00 pisicile strazii, Streetcats, s-au gatit special pentru atelierul de joaca.

Apoi intre orele 16:00-17:30, spectactorii bine-intentionati vor asista la intalnirea culturala dintre bucatarie si teatru prin vizionarea spectacolului de teatru "Chutney" - cu actorii Istvan Teglas, Valentina Popa si Vitalie Bichir. "Chutney" este singura piea de teatru in care actorii gatesc si joaca in acelati timp.

La final, de la ora 17:30-19:00, oamenii veniti pentru fapte bune vor avea parte de un concert instrumental condus de Muse Quartet. Grupul instrumental Muse Quartet este un cvartet clasic imbracat in forma nonformista. Repertoriul abordat cuprinde muzica de film, tangouri, jazz,blues si coveruri.

  • Despre Centrul pentru copiii cu autism din Buzau

Infiintat in 2012, Centrul pentru copiii cu autism din Buzau se ocupa de integrarea in societate a 139 de copii printre care 39 fiind abandonati de parintii lor. Copiii, cu varste intre 3 si 16 ani, au nevoie de hainute, jucarii de lemn, servetele umede si scutece de unica folosinta (pampersi). Obiectele stranse in urma evenimentului de pe 26 octombrie, vor fi transportate a doua zi la centrul din Buzau.

La acest eveniment nu se accepta donatii in bani. Toate donatiile trebuie sa se incadreze in lucrurile necesare tratamentului celor 139 de copiii autisti, acestea fiind: servetele umede, scutece de unica folosinta pampersi, jucarii de lemn si hainute.