Cum vor arata orasele de maine? Cum contribuie inovatiile tehnologice la crearea unor orase durabile, competitive si inteligente? Arhitectii Miguel Roldan, Juan Trias de Bes, Nerea Calvillo si Carlo Ratti vor incerca sa raspunda la aceste intrebari, marti, in cadrul conferintei Connnected ce va avea loc la Aula Magna a Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", Bucuresti. Intrarea este libera, iar evenimentul este organizat de revista Zeppelin.

PosterFoto: Hotnews

Programul conferintei

10.30 - 13.00

MIGUEL ROLDAN (Roldan + Berengue arqts, Spania)

Despre reabilitarea unui monument istoric, in care intregul proiect - de la pardoseli pana la mobilier si sistemul de iluminat - s-a realizat dintr-o singura bobina de otel.

JUAN TRIAS DE BES (TDB Studio, Spania)

Despre felul in care a ajuns, de la un proiect de casa, la inventarea unui nou sistem constructiv care imbina o structura metalica aparenta cu zidaria de caramida.

MIHAI STREZA (BMW, Germania)

Despre transformarea industriei automobile de la un furnizor de produse la un creator de solutii de mobilitate integrate, inteligente, adaptate pentru marile aglomeratii urbane moderne.

14.00 - 18.15

NEREA CALVILLO (c-arquitectos, Spania / UK)

Despre cum pot fi folosite "big urban data" (informatiile captate de milioane de senzori distribuiti prin tot mediul inconjurator) in orasele inteligente.

CARLO RATTI (SenseableCity Lab (MIT), USA / Italia)

Video-conferinta life despre propriile experimente dezvoltate in cadrul laboratorului de inovatie urbana de la MIT. Revista Wired l-a trecut pe "Smart List 2012: 50 de oameni care vor schimba lumea".

pauza cafea: 16.00 - 16.20

DORIN STEFAN (DSBA, Romania)

Despre impactul instrumentelor digitale in cadrul proiectarii de arhitectura.

Electric Signs by ALICE ARNOLD (SUA)

Un film despre ecrane electronice, arhitectura media si spatiu public in metropola contemporana.

Pentru mai multe detalii si inscrieri, click AICI.