Peste 60.000 de oameni au petrecut in strada in noaptea de Revelion la marile petreceri organizate in centrul Bucurestiului, dar si in cartier. Cateva mii de persoane au iesit in centrul orasului si in principalele orase de tara pentru a asista la concertele organizate de autoritatile locale si la focurile de artificii. La Targul Mures s-a desfasurat primul Revelion Medieval, organizat sub genericul "Vlad - cavalerul dreptatii", la care au luat parte turisti din Franta, Austria si din numeroase judete ale Romaniei.

Revelion 2014 in SibiuFoto: Hotnews
  • Peste 60.000 de oameni au petrecut in strada in noaptea de Revelion in Capitala

Peste 60.000 de oameni au ales sa petreaca in strada in noaptea de Revelion, in Capitala, la marile petreceri organizate in centru, dar si in cartier, transmite Mediafax.

La Revelionul organizat de Primaria Capitalei in Piata Constitutiei, unde a fost amplasata o scena impresionanta de 280 de metri patrati, pe care au urcat peste 130 de artisti, au venit peste 40.000 de oameni.

Petrecerea "SuperVelionul", organizata de ProTV si ProFM in Piata Revolutiei, a atras aproximativ 10.000 de bucuresteni.

Si in Parcul "Alexandru Ioan Cuza" din Titan, unde Primaria Sectorului 3 a organizat de asemenea spectacol in aer liber, au fost tot aproximativ 10.000 de oameni.

  • O mie de timisoreni au intampinat Anul Nou in centrul orasului, multi fiind dezamagiti de focul de artificii

Peste o mie de persoane au intampinat noul an in centrul Timisoarei - in Piata Victoriei, in fata Operei - unde au cantat formatii locale, iar un tanar si-a cerut iubita de sotie de pe scena amplasata acolo. Mediafax precizeaza a multi oameni s-au declarat dezamagiti de focul de artificii deoarece nu l-au putut vedea bine.

La ora 24:00 a avut loc un foc de artificii care i-a nemultumit pe multi timisorenii aflati in centrul orasului. Daca in anii trecuti focul de artificii era chiar in spatele Catedralei Mitropolitane aflata vis-a-vis de Opera, de aceasta data, focul de artificii a pornit din Parcul Central aflat in stanga Catedralei. Din cauza cladirilor din Piata Victoriei, cei care asteptau momentul in fata Operei, acolo unde a fost amplasata si scena, nu au putut urmari si artificiile. Acestia s-au declarat dezamagiti de schimbarea locului in care a avut loc focul de artificii.

Pe parcursul serii, oamenii prezenti in centrul orasului au lansat lampioane.

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, nu a a fost prezent alaturi de timisoreni in Piata Victoriei, el fiind plecat in concediu.

  • Mii de clujeni au sarbatorit Revelionul in Piata Unirii. Primarul Emil Boc a turnat oamenilor sampanie in pahare

Mii de persoane au participat la petrecerea de Revelion in Piata Unirii din Cluj-Napoca si au asistat la concerte si la un foc de artificii la finalul caruia primarul Emil Boc a turnat sampanie dintr-o sticla de doi litri in paharele petrecaretilor si le-a urat "sanatate"

"Haideti sa facem curatenie cu 2013, tot ce a fost bun sa se adune, tot ce a fost rau sa se spele, si sa pregatim impreuna 2014. Vreau, dragi clujeni, sa va multumesc pentru ceea ce ati facut pentru acest minunat oras, este cel mai frumos oras din Romania, Capitala Europeana a Tineretului in 2015 si sunt convins ca in 2021 va fi Capitala Culturala Europeana. Va doresc sa aveti parte de cel mai bun an pe care l-ati avut vreodata si sa fiti sanatosi, ca de-acolo incolo toate le vom rezolva", a declarat primarul Emil Boc.

Potrivit Mediafax, dupa ce a asistat alaturi de miile de persoane prezente la un spectacol de focuri de artificii care au durat circa 15 minute, Emil Boc a coborat de pe scena si a intrat in multime turnand sampanie din sticla de doi litri in paharele petrecaretilor.

"Aceasta sampanie sper sa fie simbolul unui an bun, 2014. E un moment important pentru fiecare clujean, pentru fiecare roman, sa fie anul 2014 cel mai bun cu putinta. Le urez clujenilor sa aiba in primul rand sanatate", a spus Boc.

Manifestarile de Revelion organizate de Primaria Cluj-Napoca in Piata Unirii au costat 12.000 de euro, jumatate din fondurile bugetului local, jumatate din sponsorizari, municipalitatea impartind si 700 de sticle de sampanie celor prezenti.

  • Mii de brasoveni si turisti au petrecut Revelionul in Piata Sfatului

Cateva mii de brasoveni si turisti s-au adunat in noaptea dintre ani in Piata Sfatului din Brasov pentru a asista la spectacolul pregatit pentru ei, au inaltat lampioane, au incins hore, au ciocnit cupe de sampanie si s-au bucurat de spectacolul de artificii, informeaza agentia de presa citata.

Cu cateva minute inainte de numaratoarea inversa, Piata Sfatului era neincapatoare, iar cei care nu au ajuns pana la miezul noptii sa ocupe un loc in piata au ramas pe stradutele din Centrul Vechi, de unde au urmarit focul de artificii.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a transmis brasovenilor mesajul sau de "La multi ani" pentru cei prezenti, iar apoi a dat startul mult asteptatului program cu foc de artificii, care a durat circa zece minute.

Brasovenii au inaltat zeci de lampioane in aer si au aprins artificii, petarde sau pocnitori. Ei au spart apoi pahare si sticle de sampanie pentru a alunga ghinionul in Noul An, pe strazile pietonale din centrul vechi formandu-se un "covor" de cioburi, peturi si confetti.

Si pe partiile din Poiana Brasov si Predeal turistii s-au distrat de Anul Nou. S-au dat cu saniutele si cu schiurile, au ciocnit pahare de sampanie si s-au bucurat de focurile de artificii. De altfel, programul instalatiilor pe cablu a fost prelungit pana dupa miezul noptii pentru iubitorii sporturilor de iarna. Pe partia Clabucet din Predeal un tanar si-a cerut in casatorie iubita, in primele secunde ale Noului An.

  • Peste zece mii de aradeni au sarbatorit trecerea in noul an in strada

Zece mii de aradeni au sarbatorit trecerea in noul an in Piata Revolutiei, acolo unde Primaria a organizat un concert rock si un foc de artificii, informeaza Agerpres.

Cu doua minute inainte de miezul noptii, pe scena a urcat primarul Aradului, Gheorghe Falca, care a numarat, la microfon, impreuna cu aradenii aflati in piata, ultimele secunde ale anului 2013, dupa care le-a urat acestora un An Nou fericit. A urmat un spectaculos foc de artificii.

Potrivit agentiei de presa citate, la finalul spectacolului, tone de gunoaie au fost adunate de angajatii firmei care asigura curatenia stradala in municipiul Arad. Cele mai multe gunoaie au fost stranse din zona centrala a orasului, in special din zona Palatului Administrativ, acolo unde au marcat trecerea in noul an cei mai multi aradeni. Si pe strazile din cartierele orasului au ramas suficiente urme ale petrecerii din noaptea de la cumpana dintre ani, insa acestea au fost mult mai putine decat in zona ultracentrala a orasului.

  •  Primul Revelion Medieval a adus la Targu Mures turisti din tara si strainatate

Turisti din Franta, Austria si din numeroase judete ale Romaniei au participat, in noaptea dintre ani, la primul Revelion Medieval organizat la Targu Mures sub genericul "Vlad - cavalerul dreptatii", la care si-au dat concursul 30 de artisti, transmite Agerpres.

Din spectacolul Revelionului Medieval nu au lipsit luptele cavaleresti, muzica si dansurile medievale, combinate cu muzica populara, clasica, uneori moderna, si meniul specific Evului Mediu,

"Spectacolul a fost realizat de Teatrul Scena si Ordinul Cavalerilor Lup in colaborare cu Hotel Continental din Targu Mures, adica dupa o colaborare de 13 ani, in cadrul careia, an de an, am calatorit in timp de la 'Orient expres', la 'Micul Paris', 'Caragiale', 'Balcanic', 'Anii 80'. Intrucat anul acesta ordinul Cavalerilor Lup s-a bucurat de succes la Festivalul Sighisoara Medievala cu spectacolul 'Vlad - cavalerul dreptatii' am propus conducerii hotelului o cina cu Vlad, cavalerul dreptatii. Si in numele lui ne-am intalnit astazi, in numele lui am trecut anii, am privit catre frumos si am privit catre viitor. E primul Revelion Medieval la Targu Mures, iar oamenii au reusit sa intre in atmosfera epocii", a declarat pentru agentia de presa citata regizorul Liviu Pancu, directorul Teatrului Scena.

Spectacolul muzical a fost sustinut de formatiile Terra Alba si Lupus Dacus, care au incantat turistii cu un repertoriu specific medieval.

In spectacol au mai fost incluse si o serie de concursuri, cum ar fi cel mai puternic strigat de lupta, cucerirea Julietei prin vorbe si fapte de vitejie, cele de manuire a spadei, dar si de dans in jurul ceaunului.

Regizorul a mai aratat ca meniul a fost gandit pentru a fi traditional romanesc, haiducesc, dar si "asa cum se manca in Evul Mediu": "Gustarea lupilor", formata din carnati, caltabosi, jumari, slanina afumata, ceapa rosie si alte legume, "Ospatul lui Dracula" - pentru care au fost sacrificati cinci porci, cinci curcani, 30 de gaini, 100 de pesti si un vitel, "Misterioasele bucate draculesti", "Mancarea cavalerului" din care nu au lipsit sarmalutele, "Salatele amagitoare ale lupoaicelor", "Indulcitoarele domnitelor", "Cetatea pajilor din fructe si branzeturi"si "Apele de foc si licorile cavalerilor".

  • Mii de ieseni s-au adunat la spectacolul din fata Palatului Culturii

Cateva mii de ieseni au petrecut Revelionul in piata de la Palatul Culturii. In jurul orei 12:00, in fata Palatului Culturii erau prezenti peste 10.000 de petrecareti, sositi special pentru a asista la focul de artificii care a durat 20 de minute, scrie Buna Ziua Iasi.

Potrivit publicatiei Ziarul de Iasi, costul focului de artificii s-a ridiat la 20.000 de euro. Conform reprezentantilor Primariei, focul de artificii a cuprins 11.000 de lovituri si peste 100 de efecte luminoase in cascada. Amenajarea scenei a costat 15.000 de euro, sonorizarea si luminile avand o putere instalata de cate 100.000 W. Onorariile trupelor si interpretilor s-au ridicat la o suma totala de 24.000 de euro.

  • Sibienii au intampinat noul an in Piata Mare

Mii de oameni au intampinat noul an in Piata Mare din Sibiu. Primarul Klaus Iohannis, impreuna cu Dan Negru, prezentatorul spectacolului desfasurat in centrul Sibiului, au numarat ultimele secunde din 2013, scrie Tribuna.ro. A urmat un foc de artificii care a durat mai bine de 10 minute.

La cativa pasi de Piata Mare, pe strada Nicolae Balcescu, un alt spectacol, de data aceasta strada, i-a captat pe sibieni si pe turisti. O trupa de colindatori, imbracati traditional, au jucat "Ursul", reusind sa adune de la trecatori o multime de bani.

Potrvivit ziarului Turnul Sfatului, concertul de Revelion a fost organizat de Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu