In Tunisia anilor ¬70, micul Dhafer Youssef isi construieste singur propriul oud, un instrument muzical traditional arab. La 19 ani ajunge la Viena unde isi continua studiile muzicale si devine un virtuoz al acestui instrument, considerat stramosul chitarei acustice.

Dhafer YoussefFoto: Twin Arts

"Daca m-as fi nascut in Africa as fi batut la tobe. Daca eram din New York as fi cantat la saxofon. Dar s-a intamplat sa ma nasc in Tunisia, asa ca voi canta la oud".

Captivat de jazz inca din copilarie, Dhafer Youssef duce sunetul local al instrumentului sau intr-un spatiu universal. Si nu e singurul sau instrument. Vocea sa, care candva rasuna din varful unui minaret din orasul natal, e acum purtata spre noi experimente contemporane. Au acompaniat-o, in diverse colaborari, artisti importanti precum Paolo Fresu, Nils-Petter Molvaer, Tigran Hamasyan, Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft, Omar Sosa, Uri Caine, Jon Hassell sau Markus Stockhausen.

Nominalizat la BBC Music Awards For World Music in 2006, artistul tunisian marturiseste ca isi imagineaza muzica sa ca pe o coloana sonora a unui film personal, proiectat doar in imaginatia sa, in care personajul principal este mereu in cautarea spiritului.

Pe 10 Aprilie 2014, Dhafer Youssef prezinta la Sala Radio al patrulea album, intitulat Birds Requiem, cel mai recent material discografic al sau, la care a contribuit si celebrul trompetist norvegian Nils Petter Molvaer.

Pe scena Salii Radio din Bucuresti vor fi prezenti:

Dhafer Youssef - Oud, Voce; Kristjan Randalu - Pian; Phil Donkin - Contrabas; Chander Sardjoe - Tobe.

Concertul incepe la ora 20:00, iar accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

BILETE

Biletele pentru acest eveniment costa 80, 120, 140 de lei in functie de categorie si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro

CONCURS

Va invitam sa descoperiti filmul personal al lui Dhafer Youssef si mai de aproape. Primele 100 de bilete cumparate participa la o extragere pentru 10 pass-uri Meet & Greet cu artistul tunisian. Trimiteti codul de bare de pe bilet insotit de numele Dvs. pe adresa office[at]twinarts.ro (subiect: meet & greet Dhafer Youssef).

Castigatorii vor fi anuntati pe paginile de Facebook Twin Arts si Eventim.

Jazz Night Out este o platforma de evenimente si socializare al carei scop este promovarea concertelor de jazz si blues, organizarea de workshopuri, auditii si intalniri cu artisti straini si romani.

Detalii pe www.twinarts.ro