Mall-ul AFI Palace Cotroceni ar putea introduce din acest an parcarea cu plata, potrivit Mediafax.ro. David Hay, directorul executiv al AFI Europe Romania spune ca in parcarea mall-ului parcheaza si cei care care nu vin la mall, dar locuiesc in zona, ceea ce aglomeraza foarte mult parcarea mai ales iarna si in weekend. In plus, proprietarii mall-ului doresc sa amenajeje inca 400 locuri de parcare.

"Vrem sa introducem in acest an sistemul de plata a parcarii. Nu stiu care va fi sistemul, dar vrem sa introducem plata din acest an. Iarna si in week-end, datorita popularitatii centrului comercial, cele 2.500 de locuri de parcare nu sunt de ajuns. Am vazut ca multe persoane utilizeaza parcarea dar nu vin in centrul comercial. Multe persoane din Drumul Taberei isi tin masinile in parcarea noastra iarna, de asemenea si cei care lucreaza in cladirile de birouri din apropiere. Locurile de parcare sunt pentru cei care vin sa cumpere din mall. Ne propunem sa-i scoatem afara pe cei care nu merg in mall, dar folosesc parcarea, in timp ce cei care fac cumparaturi nu vor plati, ci doar beneficiaza de acest sistem", a declarat agentiei MEDIAFAX David Hay, directorul executiv al AFI Europe Romania.

El a mentionat ca in viitor vor fi taxati si cei care fac cumparaturi, dar cu o suma destul de redusa.

In acelasi timp, Hay a aratat ca planurile companiei sunt de a extinde parcarea cu inca un nivel, respectiv 400 de locuri, investitie care ar urma sa fie realizata in acest an sau anul viitor.