Organizatorii DreamHack 2014, cel mai mare turneu de jocuri pe calculator organizat in Romania, anunta sustinerea unui curs oficial de "Cosplay" , la editia din acest an al turneului ce va avea loc intre 26 si 27 aprilie. Organizatorii anunta un numar mare de participanti inscrisi, din tara si strainatate, si informeaza ca cel care va castiga mare premiu va reprezenta Romania la Paris pe pe cea mai mare scena de cosplay din Europa, la festivalul Japan Expo.

Cosplay la BucurestiFoto: Hotnews

"Anul acesta, Cosplay-ul va fi unul dintre concursurile oficiale la DreamHack. De asemenea, va fi si unul dintre cele mai mari concursuri de acest fel din tara, daca nu chiar cel mai mare. Ne bazam pe numarul extrem de mare de participanti inscrisi - atat din tara, cat si din strainatate si, nu in ultimul rand, pe valoarea mare a premiilor pe care le punem la dispozitia castigatorilor", transmit organizatorii DreamHack 2014.

Potrivit acestora, castigatorul marelui premiu la categoria individual va pleca intr-o excursie la Paris, unde va reprezenta Romania pe cea mai mare scena de cosplay din Europa, la festivalul Japan Expo.

Inscrierile in concurs se desfasoara pana pe data de 7 aprilie pe site-ul dreamhack.ro.

Cosplay, prescurtarea japoneza a cuvintelor englezesti "costume play" (trad. joc costumat), este o arta interpretativa care presupune purtarea unor costume si accesorii ce intruchipeaza un anumit personaj din cultura populara. Desi cele mai intalnite surse de inspiratie sunt: manga, anime, jocurile video, benzile desenate, filmele si serialele - cosplay-ul poate devansa contextele culturale.

DreamHack Bucuresti 2014 va avea loc la Sala Polivalenta din Capitala, pentru al doilea an consecutiv.

"Timp de doua zile, intre 26 si 27 aprilie, Bucurestiul va fi kilometrul 0 al gamingului", anunta organizatorii. DreamHack Bucuresti 2014 va include turnee pentru mai multe jocuri video precum Dota 2, League of Legends (LoL), FIFA 14, StarCraft II sau SuperStreet Fighter IV.

Potrivit organizatorilor, DreamHack inseamna jocuri, Internet de mare viteza, sport electronic, turnee internationale, competitii dedicate spectatorilor, tombole si concursuri, costume tematice (cosplay), tehnologii de ultima generatie, comunicare si divertisment digital, toate intr-un festival hipnotizant ce le ofera vizitatorilor o experienta unica in lume.

Biletele pentru DreamHack Bucuresti 2014 pot fi achiztionate online prin intermediul ComputerGames Shop. Preturile biletelor variaza intre 34,99 si 299 RON.