Societatea Ornitologica din Romania(SOR) sarbatoreste si in acest an, la inceputul lunii aprilie, "Ziua Pasarilor". Astfel, pe 6 aprilie la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", copiii vor putea vedea o piesa de teatru si un documentar despre pasari si pot participa la ateliere tematice.

Mierla Foto: Cristian Mihai_Societatea Ornitologica Romana

De la ora 11, la scena Dumitra, are loc o piesa de teatru de papusi, reprezentatie a trupei "Clopotel".Intre orele 12.00 si 14.00 micutii pot participa la atelierele speciale pentru copiii cu varste intre 5 si 14 ani. Astfel, acestia pot orna turta dulce, pot rezolva puzzle-uri cu pasari, pot colora planse sau se pot aventura in muzeu, fie sa verifice cuiburile artificiale amplasate de SOR, fie pentru a vedea pasarile cu binoclurile si cu luneta.

Incepand cu ora 14, la Sala Multimedia din cadrul Muzeului Satului are loc proiectia filmului "Delta Dunarii- paradisul aproape pierdut", film realizat de Salvati Dunarea si Delta.

Nu in ultimul rand, de la ora 16, in acelasi spatiu, are loc lansarea cartii "Pasarile din Lunca si Delta Dunarii", volum semnat de blogger-ul Doru Panaitescu. Cartea este un album foto cu instantanee de exceptie realizate de mai multi fotografi de natura din Romania: Doru Panaitescu, Bogdan Ciungara, Cristian Mihai, Doina Rusu, Eros Nicolau si Mircea Bezergheanu, iar textul este semnat de Doru Panaitescu si Vlad Cioflec. Albumul este si un mic ghid potrivit pentru cei care incep sa deprinda birdwatching-ul in Romania. Volumul va putea fi achizitionat si de la standul SOR, deschis pe toata durata evenimentului.

Ziua Pasarilor va fi sarbatorita si in toate cele 19 sucursale ale Societatii Ornitologice Romane. La Biroul Teritorial Cluj-Napoca sunt programate doua actiuni. Copiii si pasararii incepatori sunt asteptati de la ora 10 in Gradina Facultatii de Biologie pentru a observa pasari cu binoclul si luneta. Pasararii cu mai multa experienta se reunesc de la ora 10 la sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei pentru un tur ornitologic, cu lunete si binocluri, tur care incepe de la muzeu si se continua in Padurea Hoia.