Un videoclip care arata barbati din India loviti de un jet de apa in timp ce urineaza pe strazi a devenit viral, atragand peste 1,2 milioane de vizitatori in cateva zile, scrie BBC News.

"Problema", scrie in textul acestui videoclip, este "urinatul in public". Solutia oferita este pe masura: pe o muzica in crescendo, un camion galben apare in imagini, iar asupra barbatilor este indreptat un jet puternic de apa.

Unii comentatori argumenteaza ca este o risipa de apa iar altii ca solutia ar fi construirea mai multor toalete, dar raspunsurile sunt in general pozitive pe retelele sociale.

Originea inregistrarii este necunoscuta. A fost postata in 30 aprilie de o organizatie denumita The Clean Indian. Niciunul dintre expertii din domeniul sanitari din India abordati de BBC Trending nu a auzit de acest grup. Nu se stie nici macar daca imaginile filmate sunt reale sau regizate. "Imaginile par regizate", spune regizorul indian Paromita Vohra, care a facut un documentar despre lipsa de toalete publice din India. Un cont de Twitter al grupului a fost creat in urma cu cateva zile, dar a fost sters ulterior. The Clean Indian nu a raspuns la solicitarile BBC pentru un interviu.

"Cred ca este regizata, dar macar cineva atrage atentia asupra problemei," afirma Pierre Fitter, ziarist specializat pe probleme sociale la Headlines Today, o televiziune din India. Acesta spune ca videoclipul atinge o coarda sensibila, in conditiile in care "barbatii din India sunt lenesi" - folosesc lipsa toaletelor publice drept scuza pentru a urina pe ziduri.