Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" continua seria intalnirilor cu specialistii Muzeului, grupate in cunoscutul ciclu de conferinte La Antipa, in spatele usilor inchise.

Afis Cantaretii din ierburiFoto: antipa.ro

Sambata, 31 Mai 2014, incepand cu ora 11.00, va invitam, in Sala Multimedia, sa participati la conferinta intitulata "Cantaretii din ierburi", sustinuta de catre Dr. Ionut Stefan Iorgu , specialist in studiul orthopterelor.

Cosasii si greierii sunt insecte din ordinul Orthoptera. Alaturi de pasari si broaste, aceste insecte alcatuiesc grupul numeros al vietuitoarelor care daruiesc acel strop de viata naturii, cantand! Vom afla tainele cantecelor, cum sunt produse si mai ales de ce canta greierii?

Pentru prima data in seria de conferinte ale muzeului vom vedea animale vii, greierii si cosasii care ne incanta auzul in natura la finele lunii mai!

Printre cei mai renumiti se afla greierele-de-camp (Gryllus campestris), cu masculi agresivi din cale afara, mereu gata sa se bata intre ei! De asemenea, ii vom avea "invitati de onoare" pe cosasii-verzi Isophya, din Dobrogea si Muntenia. Lor li se vor alatura greierasii Modicogryllus, care incanta prin sunetele lor noptile sfarsitului de primavara.

Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri la telefon: 021.305.60.31 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti - 5 lei, pensionari - 10 lei, adulti - 20 de lei.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului "Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa

Informatii suplimentare despre programele de educatie: dr. Aurora Stanescu, e-mail: auroras@antipa.ro.

Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, EmailWing, Delaco Fan Branza

Partener stiintific: DaVinci Learning

Parteneri media: Unitedmedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Terra Magazin, Doxi, Pipo, Orasul Meu, Gradinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucuresti, inParc, mamica.ro, MediaIQ, Zeppelin, Revista Ioana, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, EduRomania - Portalul educatiei din Romania, HotNews.ro, SmartWoman.ro.