Caravana Metropolis - Cinema in aer liber debuteaza vara aceasta, in premiera, la Teatrul de Vara din Targu Mures (Piata Trandafirilor nr. 42), in perioada 5 - 8 iunie. De joi pana duminica, de la ora 21.30, targumuresenii sunt primii norocosi care vor putea viziona cele mai aclamate filme europene si de autor din ultimul an. In plus, vor gusta din selectia de filme proiectate in premiera nationala.

The Grand Budapest HotelFoto:

Cinefilii vor avea parte de o selectie de cinci filme de succes, premiate la importante festivaluri internationale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, printre care La Grande Bellezza, The Grand Budapest Hotel si BORGMAN.

Caravana Metropolis utilizeaza cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania, un ecran gonflabil de 120 m￯, si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, care permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii.

Premiera nationala: TANTE HILDA!, animatia franceza care ataca industria OMG

Joi, 5 iunie, de la 21.30, va fi proiectata, in premiera nationala, animatia franceza de lungmetraj Tante Hilda!, o fabula cu morala ecologica, desenata exclusiv de mana, distinsa cu Premiului Publicului la European Film Awards, aflata in competitie in sectiunea Generation Kplus la Berlinale 2014. In propria gradina botanica, tanti Hilda, o mare iubitoare a naturii, conserva mii de plante din intreaga lume, multe care sunt pe cale de disparitie. Intre timp, datorita unei noi cereale create in laborator de o mare corporatie, haosul pune stapanire pe lumea de afara.- fabula cu morala ecologista, desenata exclusiv de mana.

La Grande Bellezza

Vineri, 6 iunie, 21.30, La Grande Bellezza, r. Paolo Sorrentino, Oscar pentru Cel mai bun film strain 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, in competitie la Cannes 2013 : Jep Gambardella isi rememoreaza tineretea plina candva de pasiuni, priveste orasul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artisti, femei din inalta societate, intelectuali si delicventi.

Sambata, 7 iunie, 21:30, #SELFIE, r. Cristina Iacob, comedie cu Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Levent Sali, Flavia Hojda, Crina Semciuc, Alexandru Calin. In loc sa stea acasa si sa invete pentru BAC, trei proaspat absolvente de liceu decid sa plece la mare si sa isi termine adolescenta in stil rebel! Yasmine, Roxi si Ana sunt hotarate sa se distreze si sa uite de responsabilitati in ultimele 2 zile dinainte de examenul maturitatii.

The Grand Budapest Hotel

Tot sambata, de la 23.45, The Grand Budapest Hotel, r. Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Mathieu Amalric, Edward Norton, Ursul de Argint la Berlin IFF 2014. Aventurile lui Gustav H, un legendar administrator al unui faimos hotel european, in perioada interbelica, si ale lui Zero Mustafa, hamalul hotelului, care ii devine cel mai bun prieten.

Duminica, 8 iunie, 21.30, BORGMAN, r. Alex Van Warderdam, thriller, in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2013. Un vagabond intra in viata unei familii din inalta societate, transformandu-le viata intr-un cosmar psihologic. Este Borgman doar un vis, un demon, sau intruchiparea fizica a fricilor noastre?

Spotul oficial Caravana Metropolis 2014 - Cinema in aer liber

Pret bilete: 10 RON/adulti, 5 RON/elevi, studenti.

Pentru rezervari bilete si abonamente online, sta la dispozitie site-ul caravana.metropolisfilm.ro

Biletele fizice se pot achizitiona in avans la gradina J'ai Bistrot Targu Mures si din locatie, inaintea proiectiilor.