In premiera, Caravana Metropolis - Cinema in aer liber ajunge in perioada 17 - 22 iunie la Hunedoara, pe stadionul Michael Klein. De marti pana duminica, incepand cu ora 21.30, hunedorenii vor putea viziona o selectie de exceptie de filme europene si de autor, sub cerul liber.

Afis HunedoaraFoto: Caravana.metropolisfilm.ro

Cinefilii vor avea parte de o selectie de sase filme de succes, multi-premiate la importante festivaluri internationale de film, printre care se numara The Grand Budapest Hotel, semnat de regizorul Wes Anderson, unul dntre cei mai iubiti auteuri ai cinematografiei contemporane (castigator al Ursului de Argint la Festivalul International de Film de la Berlin 2014), Paradisul Spulberat/ The Broken Circle Breakdown in regia lui Felix van Groeningen (nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film strain 2014, recompensat cu Oscarul european pentru Cea mai buna actrita, laureat al Premiului Label Europa Cinemas la Berlinale 2013, Best Narrative Feature la Tribeca 2013) si Marea Frumusete/La Grande Bellezza semnat de regizorul Paolo Sorrentino (in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2013, Oscar pentru Cel mai bun film strain 2014, Globul de Aur pentru Cel mai bun film strain 2014).

Pe stadionul Michael Klein din Hunedoara vor mai ajunge sa fie proiectate, pe ecranul gonflabil de 120 m², productii aclamate de critica internationala, care satisfac atat gusturile cinefililor pretentiosi cat si ale curiosilor:

In prima seara de Caravana, marti, 17 iunie, de la 21.30, va fi proiectata productia romaneasca #SELFIE, in regia Cristinei Iacob, in prezenta actorilor si a echipei.

Lungmetrajul tinerei regizoare romance a fost inclus recent in selectia oficiala a "Let's CEE Film Festival" din Austria. Comedia urmareste trei proaspat absolvente de liceu care decid fix ianinte de BAC sa plece la mare si sa isi termine adolescenta in stil rebel! Yasmine, Roxi si Ana sunt hotarate sa se distreze si sa uite de responsabilitati in ultimele 2 zile dinainte de examenul maturitatii, iar asta inseamna sa incalce orice regula si sa faca tot ce le trece prin cap, fara sa tina cont de consecinte. Vor libertate, adrenalina si dragoste de-o vara, iar cei trei tineri pe care ii agata la mare par mai mult decat dispusi sa le ofere tot ce-si pot imagina.

ASA TATA, ASA FIU/ LIKE FATHER, LIKE SON in regia lui Kore-Eda Hirokazu, laureat cu Premiul Juriului la Cannes 2013, va fi prezentat miercuri, 18 iunie, de la 21.30. Protagonistul filmului este Ryota Nonomiya, un om de afaceri de succes, profesional si financiar. Atunci cand afla ca propriul sau fiu a fost schimbat la nastere, Nonomiya trebuie sa ia o decizie drastica: sa il caute pe fiul sau biologic sau sa-l accepte pe fiul pe care l-a crescut ca si pe propriul sau fiu. Probleme aparent minore de familie scot la iveala durerea si angoasa personajelor.

Joi, 19 iunie, ajunge la Hunedoara si thrillerul psihologic Borgman, in regia olandezului Alex van Wanderman, aflat in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2013 si la Festivalul de Film de la Sarajevo 2013. Borgman este o fabula sumbra, al carei protagonist este personajul omonim. Este doar un vis, un demon, sau intruchiparea fizica a fricilor noastre? In orice caz, este o prezenta sinistra pe strazile unei suburbii, un accident in peisaj care naruie fatada normalitatii din jurul unui cuplu cu trei copii, un cuplu arogant si plin de sine.

Caravana Metropolis utilizeaza cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania, un ecran gonflabil de 120 m², si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, care permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii.

Pret bilete: 10 RON/adulti, 5 RON/copii, elevi, studenti. Pentru rezervari bilete si abonamente online, sta la dispozitie site-ul caravana.metropolisfilm.ro

Pentru programul complet si rezervare de bilete cilick aici.