Caravana Metropolis - "Cinema in aer liber", cel mai mare festival nomad de film din tara, se apropie cu pasi repezi de Iasi, al patrulea oras de pe itinerariul din acest an, unde va ramane intre 24 - 29 iunie.

La grande bellezzaFoto: Caravana.metropolisfilm.ro

La gradina Palas (in spatele Palatului Culturii din Iasi), de marti pana duminica, incepand cu ora 21.30, iesenii sunt asteptati sa se bucure de o selectie de sase filme noi-noute, multi-premiate la importante festivaluri internationale de film, toate in aer liber. Caravana Metropolis utilizeaza cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania, un ecran gonflabil de 120 m￯, si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, care permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii.

Pentru rezervari, va sta la dispozitie site-ul caravana.metropolisfilm.ro

In deschidere, marti, 24.06, de la ora 21:30, va fi prezentata productia romaneasca #SELFIE (proiectie in prezenta echipei, urmata de o sesiune de autografe cu actorii), o comedie in regia Cristinei Iacob, cu Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Vlad Logigan. In loc sa stea acasa si sa invete pentru BAC, trei proaspat absolvente de liceu decid sa plece la mare si sa isi termine adolescenta in stil rebel! Ele vor libertate, adrenalina si dragoste de-o vara. #Selfie este considerat filmul romanesc al verii.

Miercuri, 25.06, ora 21:30, EA/ HER, r. Spike Jonze (Where The Wild Things Are, Being John Malkovich), cu Joaquin Phoenix si Scarlett Johansson, laureat cu Oscarul pentru scenariu original si Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu in 2014. Intr-un viitor foarte apropiat, un scriitor singuratic dezvolta o relatie neobisnuita cu noul lui sistem de operare iOS, care e conceput pentru a-i intampina orice nevoie.

Joi, 26.06, ora 21:30, BORGMAN, r. Alex Van Warderdam, thriller olandez, in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2013. Un vagabond intra in viata unei familii din inalta societate, transformandu-le viata intr-un cosmar psihologic. Este Borgman doar un vis, un demon, sau intruchiparea fizica a fricilor noastre?

Vineri, 27.06, ora 21:30, COLIVIA AURITA/ LA CAGE DOREE, r. Ruben Alves, comedie dulce-amaruie, a obtinut Premiul publicului la European Film Awards 2013. Maria si Jose Ribeiro traiesc de treisprezece ani la parterul unui imobil parizian. Cei doi imigranti sunt atat de apreciati de prietenii si de vecinii lor incat atunci cand li se propune sa se intoarca in Portugalia in cele mai bune conditii, nimeni nu vrea sa ii lase sa plece. O comedie despre conditia imigrantilor, povestita intr-un mod original si amuzant.

Sambata, 28.06, ora 21:30: THE GRAND BUDAPEST HOTEL, r. Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Bill Murray, Adrien Brody, Mathieu Amalric, Edward Norton, laureat cu Ursul de Argint la Berlin IFF 2014. Povestea urmareste aventurile lui Gustav H. (Ralph Fiennes), un legendar administrator al unui faimos hotel european, in perioada interbelica, si ale lui Zero Mustafa, hamalul hotelului, care ii devine cel mai bun prieten. Regizorul american Wes Anderson se afla printre putinii autori de cinema actuali care mai reusesc sa creeze comedii de succes fara sa isi compromita stilul cinematografic care l-a facut cunoscut.

Duminica, 29.06, ora 21:30, MAREA FRUMUSETE/ LA GRANDE BELLEZZA, r. Paolo Sorrentino, Oscar pentru Cel mai bun film strain 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, in competitie la Cannes 2013 : Jep Gambardella isi rememoreaza tineretea plina candva de pasiuni, priveste orasul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artisti, femei din inalta societate, intelectuali si delicventi.

Pret bilete: 10 RON/adulti, 5 RON/copii, elevi, studenti. Biletele se pot achizitiona din locatia evenimentului, in fiecare zi, inainte de proiectie si in avans din librariile Carturesti Iasi. Rezervarile biletelor se fac prin intermediul unui formular pe care trebuie sa-l completati pe site-ul www.caravana.metropolisfilm.ro, la categoria "Rezerva". Cu confirmarea printata a rezervarii, iesenii trebuie sa se prezinte la Palas pentru a-si ridica biletul intre orele 13-20.

facebook event:https://www.facebook.com/events/640952835988489/

www.caravana.metropolisfilm.ro

www.facebook.com/Cinemainaerliber

www.youtube.com/channel/UCUJkQZEHmYWFK9dYrLpbT5Q

twitter.com - Caravana MTR

Un eveniment organizat de: Asociatia Culturala Metropolis

Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de producatorul Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele cinci editii de pana acum peste 40 000 de persoane si Festivalul international de muzica si cultura Balkanik, care a avut un public de peste 12 000 de persoane la cele trei editii.