Primul festival din Romania care aduce muzica buna in parcurile orasului, Jazz in the Park, organizat la Cluj-Napoca, se pregateste intens pentru editia a doua. Intre 4 si 6 iulie, mii de iubitori ai jazz-ului si nu numai sunt asteptati "sa acapareze" Parcul Central pentru concerte, targuri si activitati de toate felurile pentru copii si adulti deopotriva.

Afis Jazz in the Park NetFoto:

Primul concert al festivalului va fi sustinut vineri, 4 iulie, de catre Luz Azul, trupa de bossa nova din Belgrad, Serbia. Le vor urma Teodora Enache si Lars Danielsson, un duet inedit, asteptat intens de jazzisti. "Ne bucuram foarte mult sa-i avem anul acesta la Jazz in the Park pe Teodora Enache si Lars Danielsson, nume recunoscute pe scena jazz-ului international. In ultimii ani, Teodora le-a pregatit clujenilor surprize la fiecare spectacol, iar concertul impreuna cu incredibilul Lars Danielsson va deveni cu siguranta un punct de referinta pentru iubitorii muzicii de calitate", a declarat Alin Vaida, directorul festivalului. Prima seara se va incheia cu concertul clujenilor de la Jazzybirds.

Sambata, 5 iulie, seara incepe cu tinerii de la Youvenis, castigatorii competitiei "Rock Your Highschool", urmati de popularii Jazzybit. Headlinerii serii sunt Moonlight Breakfast, pentru care Les Ateliers Nomad vor realiza un spectacol cu efecte vizuale ce va imbogati reprezentatia muzicala.

Duminica, in ultima zi a festivalului, organizatorii au pregatit o serie de concerte speciale: Loungerie II, Mara & Kult Studio Artists, precum si un inedit proiect acustic realizat de Les Elephants Bizarres. Tot duminica va avea loc si singurul eveniment desfasurat in interior al festivalului - concertul extraordinar sustinut de Melanie Pain, vocea Nouvelle Vague, la Opera Maghiara. In timp ce toate concertele din Parcul Central au acces liber, intrarea la evenimentul de la Opera Maghiara se realizeaza pe baza de bilet (50 de lei, disponibil la Opera Maghiara, Iulius Mall si pe biletmaster.ro).

Pe intreaga perioada a festivalului, Parcul Central va deveni gazda timpului frumos petrecut impreuna cu familia si prietenii. De vineri dupa pranz si pana duminica seara, peste o suta de expozanti vor astepta vizitatorii la Targul Jazz in the Park cu carti bune si obiecte vechi de arta, rochii vaporoase, bijuterii si alte obiecte lucrate de maini iscusite. Copiii se vor putea delecta cu jocuri de toate felurile in zona dedicata lor, iar zona de relaxare va astepta participantii cu hamace si paturi, gustari de toate felurile si locuri numai bune pentru citit. Participantii vor putea merge in treasure hunt, iar sambata vor avea ocazia sa asiste la demonstratii de tango si chiar sa invete primii pasi ai dansului.

Anul acesta, festivalul se extinde si in Iulius Parc, unde se va desfasura Open Stage Contest, competitie destinata amatorilor. Jazz-istii amatori care doresc sa se afirme se pot inscrie in competitie pana in 30 iunie, iar cei selectati vor canta in fata publicului pe scena special amenajata in Iulius Parc sambata, 5 iulie, si duminica, 6 iulie. Juriul va desemna cea mai buna trupa, care va castiga premii in valoare de 1.000 euro si sansa de a deschide editia a III-a festivalului Jazz in the Park.

Mai multe informatii despre festival sunt disponibile pe site-ul www.jazzinthepark.ro.