Ajunsa la cea de-a treia editie, dupa doua sezoane in care a strans peste 130 000 spectatori, Caravana Metropolis - "Cinema in aer liber" vine in premiera la Piatra Neamt, al cincilea oras pe care il viziteaza anul acesta, timp de o saptamana. La Strandul Tineretului din Piatra Neamt, sapte filme noi-noute, dintre care trei in premiera nationala, multi-premiate la festivaluri internationale de film in 2014, vor fi proiectate de marti pana duminica, de la 21:30 si 23:30 (sambata), utilizand cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania. Ecranul gonflabil de 120 mc si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii.

Caravana MetropolisFoto: webPR.ro

Trailerul oficial Caravana Metropolis 2014 si trailerele filmelor sunt disponibile pe caravana.metropolisfilm.ro

facebook event: https://www.facebook.com/events/867737683241023/

INTRAREA ESTE LIBERA!

PROGRAM

Marti, 01.07, 21:30: EA/ HER, r. Spike Jonze, cu Joaquin Phoenix si Scarlett Johansson, Oscarul pentru scenariu original si Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu in 2014. Un scriitor singuratic dezvolta o relatie neobisnuita cu noul lui sistem de operare iOS, care e conceput pentru a-i intampina orice nevoie.

Miercuri, 02.07, 21:30: THE GRAND BUDAPEST HOTEL, r. Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Mathieu Amalric, Edward Norton Ursul de Argint la Berlin IFF 2014. Aventurile lui Gustav H, un legendar administrator al unui faimos hotel European, in perioada interbelica, si ale lui Zero Mustafa, hamalul hotelului, care ii devine cel mai bun prieten.

Joi, 03.07, 21:30: PUZZLE CHINEZESC/ CASSE-TETE CHINOIS, r. Cedric Klapisch, comedie, cu Romain Duris, Audrey Tautou, in premiera nationala! Xavier incearca sa isi gaseasca locul, ca barbat si ca tata. Cand mama copiilor sai se muta la New York, nu suporta gandul ca va trai departe de ei, si se muta si el acolo, sperand sa rezolve puzzle-ul chinezesc, care este chiar viata lui.

Vineri, 04.07, 21:30: COLIVIA AURITA/ LA CAGE DOREE, r. Ruben Alves, comedie, Premiul publicului la European Film Awards 2013, in premiera nationala! Maria si Jose Ribeiro traiesc de treisprezece ani la parterul unui imobil parizian. Cei doi imigranti sunt atat de apreciati de prietenii si de vecinii lor incat atunci cand li se propune sa se intoarca in Portugalia in cele mai bune conditii, nimeni nu vrea sa ii lase sa plece. O comedie despre conditia imigrantilor, povestita intr-un mod original si amuzant.

Sambata, 05.07, 21:30: MAREA FRUMUSETE/ LA GRANDE BELLEZZA, r. Paolo Sorrentino, Oscar pentru Cel mai bun film strain 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, in competitie la Cannes 2013: Jep Gambardella isi rememoreaza tineretea plina candva de pasiuni, priveste orasul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artisti, femei din inalta societate, intelectuali si delicventi.

Tot sambata, 05.07, de la 23:30: BORGMAN, r. Alex Van Warderdam, thriller, in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2013. Un vagabond intra in viata unei familii din inalta societate, transformandu-le viata intr-un cosmar psihologic. Este Borgman doar un vis, un demon, sau intruchiparea fizica a fricilor noastre?

Duminica, 06.07, 21:30: TANTE HILDA, r. Jacques Remy Gerard, animatie, in competitie in sectiunea Generation Kplus la Berlinale 2014, in premiera nationala! In propria gradina botanica, tanti Hilda, o mare iubitoare a naturii, conserva mii de plante din intreaga lume, multe care sunt pe cale de disparitie. Intre timp, datorita unei noi cereale create in laborator de o mare corporatie, haosul pune stapanire pe lumea de afara.

Un eveniment organizat de: Asociatia Culturala Metropolis

Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de producatorul Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele cinci editii de pana acum peste 40 000 de persoane si Festivalul international de muzica si cultura Balkanik, care a avut un public de peste 18 000 de persoane la cele trei editii.