Joi, 10 iulie, la ora 17.00 in zona Food Area din mall Sun Plaza (Calea Vacaresti 391), Bucuresti te asteptam la prezentarea oficiala a Red Bull Romaniacs 2014. Cel mai dificil raliu hard enduro din lume si-a diversificat traseele, iar din acest an are o noua categorie de concurs facand "un pic mai accesibila" aceasta aventura extrema si pentru amatori. Martin Freinademetz mastermind-ul raliului va va dezvalui, in premiera, ce a pregatit impreuna cu echipa sa pentru cea de a 11-a editie Red Bull Romaniacs si care sunt provocarile extreme prin care vor trece cei mai buni rideri din lume.

Red Bull - RomaniacsFoto: webPR.ro

Dani Otil, ocupantul locului doi la clasa Expert Team in 2013, vine joi sa va spuna care ii sunt asteptarile pentru 2014 cand va concura cu un nou coechipier la clasa Silver Team. Dupa doua clasari pe podium si cinci finisuri la Red Bull Romaniacs, Dani a devenit jurnalistul cu cel mai mare succes in acest raliu extrem. De-a lungul timpului au mai concurat in cel mai dificil raliu hard enduro din lume si jurnalisti din SUA, Germania, Austria sau Marea Britanie.

Sorina Sandu este femeia care a terminat de trei ori Red Bull Romaniacs si in 2014 incearca sa stabileasca un nou record. Daca va ajunge la finisul de pe 19 iulie, atunci romanca va deveni femeia care a terminat de cele mai multe ori cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Anul acesta Sorina concureaza la clasa Bronze Team alaturi de tatal sau, omul care a invatat-o sa mearga pe motocicleta. Pe langa Sorina Sandu, in raliu vor mai concura alte cinci riderite doua dintre ele calatorind mi de kilometri pentru a ajunge in Romania. Este vorba despre Kristen Landman din Africa de Sud si Cristina Silva din Mexic.

Red Bull Romaniacs 2014 va debuta pe 15 iulie cu Prologul din centrul Sibiului urmat de patru zile de off-road in Carpatii Meridionali. Anul acesta raliul va ajunge si la Voineasa (17 iulie) si Petrosani (18 iulie).

Despre Red Bull Romaniacs:

Cu mai mult de zece ani in urma, Martin Freinademetz (campion mondial de snowboard si un pasionat al sporturilor extreme in general) a descoperit, in saua motocicletei, frumusetea Carpatilor. Alaturi de echipa de la Xventure si-a dorit o cursa care sa imbine rally-raidul cu enduroul si asa a aparut cel mai dificil raliu hard enduro din lume, o competitie facuta de rideri pentru rideri.

In 2004, Sibiul a devenit pentru prima data locul unde rideri din toata lumea isi depasesc limitele in incercarea de a ajunge la finisul Red Bull Romaniacs. Chiar din primul an, Prologul din centrul Sibiului a devenit un punct de reper al raliului si a aratat lumii intregi ca hard enduro sau enduro extrem inseamna o provocare care poate fi urmarita de mii de spectatori.

In cele zece editii raliul a explorat Carpatii, iar frumusetea peisajelor romanesti a devenit celebra peste tot in lume.Cyril Despres (de 5 ori castigator al Raliului Dakar), a fost primul rider care a castigat Red Bull Romaniacs, repetand performanta in 2005 si 2007.

Orice editie incepe cu Prologul din inima Transilvaniei. Tone de piatra, busteni, cauciucuri, masini sunt aduse in centrul orasului Sibiu si sunt transformate intr-un traseu care este proiectat pentru a arata cu ce se vor confrunta riderii in timpul celor patru zile de off-road. Clasamentul din oras este luat in considerare atunci cand se stabileste ordinea de start pentru prima zi de off-road (prima zi in munti).

Indiferent de clasa la care s-au inscris Gold, Silver Single, Silver Echipe, Bronz Singel, Bronz Team, Iron, riderii au parte in fiecare zi de provocari extreme. In unele zone ale traseului este dificil sa urci si sa cobori la pas, insa concurentii trec prin aceste portiuni in sa.

Trasele masoara zilnic intre 100 si 200 km, in functie de clasa, iar riderii le parcurg cu ajutorul GPS-ului - in fiecare seara se incarca harta pentru ziua urmatoare.

Pentru a fi pe lista celor care termina raliul, un rider trebuie sa aibe suficiente abilitati tehnice pentru a-si duce motocicleta in fiecare zi la finis; in plus trebuie sa vina cu motocicleta bine pregatita pentru un eveniment de enduro extrem si sa se antreneze cand vine vorba de utilizarea GPS-ului

Unul dintre lucrurile cele mai impresionante la Red Bull Romaniacs este faptul ca la acest eveniment amatorii sunt tratati in acelasi mod ca si riderii profesionisti. Un concurent de la clasa Hobby este la fel de important pentru echipa Red Bull Romaniacs ca un rider de la echipele de uzina. Practici enduro extreme ca un hobby, dar cand ai venit la cel mai dificil raliu hard enduro din lume vei sta la aceeasi masa cu pilotii profesionisti.

Pentru fotografii si imagini din editiile precedente va rugam accesati: https://www.redbullcontentpool.com/content/international/search?s=red+bull+romaniacs