"Cinema in aer liber" la Bucuresti debuteaza oficial duminica, 3 august, ora 20.00, in Parcul Alexandru Ioan Cuza - IOR (Insula Pensionarilor), cu un concert special al trupei de World music din Grecia IMAM BAILDI. Reunindu-i pe cunoscatorii de world music si Balkan music cu iubitorii de swing jazz si blues grecesc, trupa din Grecia Imam Baildi vine, in premiera la Bucuresti, cu un show care se anunta revigorant pentru scena muzicala de la noi: mix-ul intre saxofon balcanic, trompeta si solo-uri de cimpoi, sample-uri hip hop, un MC care nu lasa publicul sa se odihneasca si o vocalista fermecatoare, i-au facut recunoscuti in intreaga Europa pentru reinventarea muzicii grecesti si integrarea ei in randul cerintelor muzicale actuale. Daca adaugi ritmuri electro swing, rumba, samba, pe acorduri de bouzouki si cobza, obtii sound-ul contagios care ii defineste pe Imam Baildi.

Cinema in aer liberFoto: webPR.ro

Imam Baildi este singura trupa din Grecia care a intrat de doua ori in topurile European World Music si a concertat in cadrul celor mai mari si prestigioase festivaluri din Europa, precum Roskilde, Sziget, Lowlands, Transmusicales de Rennes, Oslo International Music Festival, Balkan Trafik. In afara de aparitiile pe scenele festivalurilor, Imam Baildi a avut doua turnee in Europa. Dupa cinci albume si doi ani de turnee, trupa a calatorit in 22 de tari si a avut peste 300 de concerte. In 2013, Imam Baildi a concertat pentru prima data in Statele Unite, in cadrul prestigiosului festival South by Southwest, in Austin.

Trupa Imam Baildi a fost fondata in anul 2005, de catre fratii Orestis si Lysandros Falireas, care au inceput sa remixeze si sa selecteze melodii grecesti din anii 1940, 1950, 1960. Primul album, lansat in 2007, a fost o revelatie in piata muzicala din Grecia, atat din punct de vedere al conceptului, cat si pentru vanzarile realizate. Albumul a fost lansat si in Turcia si Danemarca, de catre EMI si a putut fi ascultat la marile posture de radio din toata Europa. A avut recenzii in presa internationala, atat in cea de nisa (Folk Roots, Songlines), cat si in cea mainstream (The Guardian).

INTRAREA ESTE LIBERA!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/520893778039300/

Proiect realizat de Primaria Sectorului 3 in parteneriat cu Metropolis Film.