Pielea copiilor este foarte subtire si, prin urmare, extrem de sensibila. Pana la varsta de 8 ani pielea copiilor nu are un mecanism suficient de protectie ca si cea a adultilor.

Pielea bebelusilor si copiilor mici e cea mai vulnerabilaFoto: Tors.ro

Chiar si in cazul de roseata a pielii, sistemul imunitar al copilului sufera daune ireparabile. In cazul unui copil ars de soare creste pericolul de aparitie a cancerului de piele. Pana la varsta de 18 ani pielea este expusa la 50% din doza de radiatii UV primita pe tot parcursul vieţii.

Ca regula, copii petrec mai mult timp afara decat adultii practicand sport sau jucandu-se. Mai ales in sporturile nautice copii si tinerii sunt expusi pentru mai mult timp si mai intens la radiatii UV.

Cremele de plaja ofera protectie doar pentru o perioada limitata de timp, reaplicarea fiind adesea neglijata. De asemenea, exista o preocupare crescanda cu privire la substantele nocive din cremele de plaja.

Cea mai buna protectie pentru pielea copiilor sunt noile noastre articole de îmbracaminte cu protectie în conformitate cu standardul UV 801. In magazinul online veti gasi combinezoare, tricouri si pantaloni scurti, precum si palarii pentru fete si baieti, care protejeaza excelent pielea copiilor impotriva razelor UV si ofera un confort sporit la purtare. Nu orice piele reactioneaza la fel la soare. Sunt sase tipuri diferite de piele cu diferite sisteme de auto-protectie. In atentia noastra vom lua in considerare doar patru tipuri de piele.

Tip 1:

extrem de sensibila; par rosu sau blond, ochi albastri; alte caracteristici: pistrui si mameloane foarte usor pigmentate. Aceasta piele nu se bronzeaza, pistruii se multiplica pur şi simplu. Auto protectia - de pana la 10 minute.

Tipul 2:

sensibila; par blond, ochi albastri sau verzi; alte caracteristici: de multe ori pistrui, mameloane moderat maro. Pielea se bronzeaza usor. Auto protectia - de pana la 20 de minute.

https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2014-08-7-17838336-0-tricoul-obisnuit-nu-asigura-protectia-solara.jpg

Un tricou normal doar lasa impresia de protectie

Tipul 3:

Sensibilitate normala; par maro inchis sau deschis; ochi maro sau gri; alte caracteristici: pistrui putin prezenti, mameloane bine pigmentate. Pielea este usor colorata. Acest tip de piele se bronzeaza relativ repede si este prezenta in Europa Centrala. Auto protectia - de pana la 30 de minute.

Tip 4:

non sensibila; parul maro inchis; ochi maro; alte caracteristici: fara pistrui, mameloane inchise la culoare. Se bronzeaza foarte repede. Acest tip de piele se bronzeaza relativ repede si este prezenta in Europa Centrala. Auto protectia - de pana la 40 de minute.

Aceste tipuri de piele sunt doar recomandari şi estimari brute. Cineva cu ochi caprui pot avea o piele extrem de sensibila, iar o persoana blonda poate avea pielea relativ non sensibila. Dacă aveti dubii asupra apartentei asupra unui tip de piele este recomandat sa va incadrati la grupul mai sensibil.

Cele mai importante zece reguli de expunere la soare

1. Evitati soarele in mijlocul zilei intre 12:00 şi 15:00.

2. Da timp pielii sa se obisnuiasca la soare; in primele zile este mai bine sa stati in umbra.

3. La soare purtati intotdeauna haine cu factor de protectie UV (UPF) de cel putin 30, si purtati intotdeauna o palarie.

4. Aplicati crema de soare pe toate partile descoperite ale corpului. Aplicati crema de protectie solara cu o jumatate de ora înainte de plaja, numai in acest fel pot avea efect deplin.

5. Reaplicati crema de protectie solara de mai multe ori pe zi. Dar atentie: reaplicarea nu mareste efect protector.

6. Cand inotati utilizati numai creme impermeabile. Reaplicati crema dupa uscare.

7. Daca luaţi medicamente sa fiti constienti de efectele adverse provocate de soare. Adresati-va medicului dumneavoastra pentru a fi în siguranta.

8. Evitati deodorantele si parfumurile pentru a preveni neregulile de pigmentatie.

9. Nu tineti copiii in soare in primii ani, iar mai tarziu doar cu îmbracaminte de protectie solarae si un factor UV ridicat de protectie.

10. Este mai bine sa nu va bronzati in prealabil la solar: radiatiile UV emise de lampi este de zece ori mai mare ca cea a luminii soarelui si, prin urmare, cauzeaza aparitia mai rapida a ridurilor si o slabiciune tesutului conjunctiv.

https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2014-08-7-17838588-0-certificat-premii.jpg

Sursa: Freds Swim Academy Germania - premiat pentru calitate - Detalii si posibile solutii de protectie solara pentru copii - pe Tors.ro

Ochelari de soare cu protectie grad ridicat (4)

https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2014-08-5-17822424-0-ochelari-protectie.jpg

Pana la varsta de 12 ani, ochiul nu este complet format si este incapabil sa filtreze radiatiile UV. Putem reduce riscul de afectiuni ale retinei cu 40% oferind copiilor mai mici de un an protectie adecvata.

1. Pana la varsta de 12 ani, ochiul nu este complet format si este incapabil sa filtreze radiatiile UV.

2. Pana la varsta de 1 an, 90% dintre radiatiile UVA si peste 50% dintre radiatiile UVB nu pot fi filtrate si ajung la retina.

3. Putem reduce riscul de afectiuni ale retinei cu 40% oferind copiilor mai mici de un an protectie adecvata.

4. Mai mult de 90% dintre radiatiile UV trec prin nori, asa ca protectia este necesara si atunci cand este innorat.

5. Palaria, umbrela sau crema de soare nu trebuie sa inlocuiasca o pereche de ochelari sanatosi si siguri.

Ochelarii de soare alesi trebuie sa ofere protectie UV si sa fie usor de purtat de catre copii.

poate sa traga de ei, nu se rup -:)

O posibila solutie - aici Ochelarii de soare Ki et La cu grad 4 de protectie garantata UV

Palaria de soare / Sapca anti-UV

In general, copiii primesc pe perioada copilariei 50% din razele UV de-a lungul vietii. Pielea sensibila a copiilor se arde mult mai usor decat pielea adultilor. Depinde de tipul de piele, insa 5-40 de minute in soare pot fi suficiente pentru a probleme cu boli de piele, in timp, care adesea nu sunt legate de momentul copilariei.

Alegerea palariei/sepcii, ca si in cazul ochelarilor, trebuie facuta cu maxima atentie, piata fiind invadata de produse care nu au garantata protectia anti UV.

https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2014-08-5-17822514-0-sapca-palarie-protectie-solara.jpg

Detalii: Palaria de canepa - O solutie fina, usor acceptata de copiii mai mici

Fibra din canepa este poroasa, ceea ce inseamna ca respira foarte bine si se simte racoroasa pe timp de vara. Este rezistenta si confera senzatia de racoare; cultura de canepa nu are nevoie de ierbicide, pesticide, fungicide sau ingrasaminte, fiind astfel una dintre cele mai prietenoase culturi. Prietenoase cu mediul si cu pielea noastra, hainele din canepa fiind foarte "curate".

Sapca de plaja si apa - protectie UFP50+, se poate folosi si in apa, fiind material cu uscare rapida (similar celor folosit la costumele de baie).

Exista si seturi sapca, costum cu protectie solara, pantofi de apa

Detalii pe Tors.ro, store and story for children.