Timp de trei saptamani, 18 copii supraponderali vor lua parte, de marti, la o tabara al carei program este special gandit pentru persoanele cu probleme de greutate, in asa fel incat atunci cand vor ajunge acasa cei mici sa aiba mai putine kilograme si sa fie in stare sa adopte un stil de viata sanatos, diferit de cel pe care il practica acum, relateaza Agerpres.

In tabara vor sosi 18 copii din mai multe zone ale tarii, cum sunt Constanta, Bucuresti, Timisoara, Brasov sau Baia Mare. Pentru ei am alcatuit un program ce le va permite sa scada in greutate intr-un mod placut, activ, pe care il vor putea continua apoi si acasa. Multi dintre copiii care vin in tabara sunt foarte inteligenti, unii sunt olimpici, dar fac mai putina miscare, din pacate', a declarat luni directorul Taberei de sanatate Platoul Soarelui, Marius Fodoran.

Pana pe 2 septembrie, copiii vor vizita parcul de aventura din Straja, vor merge in drumetii prin Retezat, vor vizita Cheile Butii, dar vor putea sa inoate si la strandul din Lupeni. Alaturi de ei se vor afla mai multi profesori de sport, care le vor arata elemente din tenisul de camp, inot, atletism sau gimnastica, mai ales ca unul dintre invitatii de marca ai taberei va fi, pentru un week-end, campioana Amelia Racea.

In ceea ce priveste hrana, un nutritionist va stabili meniul zilnic al copiilor, in asa fel incat acesta sa fie bine dozat in functie de efortul depus, scopul final fiind pierderea in greutate.

'Conceptul taberei este ca acesti copii sa slabeasca printr-un program de nutritie si miscare gandit special pentru ei. Este un program pe care ne dorim sa-l continue si acasa, dupa ce vor pleca de la Straja. In acest sens, ne bazam pe experienta anilor trecuti, cand au fost copii care au reusit sa slabeasca intre 5 si 15 kilograme, prin continuarea celor invatate in tabara', a explicat directorul taberei.

Organizatorii au permis ca in statiunea Straja sa fie prezenti si parintii unora dintre copii. Chiar daca adultii vor putea interactiona un anumit timp cu copiii, nu vor avea voie sa intervina in programul stabilit pentru tabara.