Shantel & Bucovina Club Orkestar, Kiril Dzajkovski, Django Lassi, Caci Vorba, Mahala Rai Banda, Kottarashky &The Rain Dogs drept "capete de afis" plus multi alti artisti invitati, sunt doar unul dintre motivele pentru care Balkanik! Festival 2014 asteapta la cea de-a patra editie, in cele trei zile de festival, un numar record de 12.000 de persoane. Anul acesta, Balkanik! Festival se va desfasura sub sloganul "Just World Music", anuntandu-si astfel intentia de a deveni o scena festivaliera recunoscuta international, care aduna anual iubitorii si cunoscatorii de muzica "locala" din tarile est-europene, dar si curiosii din vest.

Balkanik FestFoto: Hotnews

"Trupele din line-up-ul de anul acesta vin din multe zone ale Europei, reinventeaza chiar cantece vechi romanesti cum e cazul Caci Vorba din Polonia, care vor concerta in premiera la noi, ori se inspira foarte mult din cultura acestei regiuni cum o face Shantel & Bucovina Club Orkestar", spune Ligia Kesisian, director artistic Balkanik! Festival. Pe scena de la aceasta editie se vor reintalni, dupa foarte multi ani, producatorul german Shantel si trupa romaneasca Mahala Rai Banda, pe care Shantel a facut-o cunoscuta in toate cluburile din vest prin remixul piesei Mahalageasca.

TEASER OFICIAL 2014: http://youtu.be/PNH5G-Mc7OI

Line-up-ul include show-uri explosive, in care muzica balcanica fuzioneaza cu sound-uri electro si psihedelice: Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE) si Kiril Dzajkovski (MK) feat. TK WONDER (US) & Ghetto Priest (UK) sunt "capete de afis" si promit sa satisfaca chiar si cele mai excentrice gusturi. In premiera, in Romania, Django Lassi (DE) si Caci Vorba (PL) vor face Bucurestiul sa danseze pe nisipul de la Uranus, pe ritmuri de electro-gypsy swingcore si gypsy fusion.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=BDdyH_GZnSI

Evenimentul reprezinta si revenirea in tara a unor artisti iubiti care au mai fascinat fanii festivalului cu sound-urile lor unice. Printre ei se numara trupa proaspat confirmata, Mahala Rai Banda (RO). "The Independent" scria in publicatia online despre lautarii de la Mahala Rai Banda: "Excelenta muzica tiganeasca romaneasca a renascut plecand din doua sate: Clejani, care a trimis in lume Taraful Haiducilor si satul Zece Prajini, de unde a rasarit Fanfara Ciocarlia. Mahala Rai Banda este o fuziune intre cele doua sate, cu riffuri minunate de trompeta, saxofon, trombon si voci salbatice".

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=rN3L4dtIZJo

Kottarashky & The Rain Dogs (BG) a fost revelatia de la editia de anul trecut si se numara printre artistii inovativi care au pus vocile lautarilor din satele bulgaresti pe ceea ce ei numesc Balkan-psychedelic. Balkan Taksim (RO) este un proiect muzical foarte nou, creat de Sasa Liviu Stoianovici, Calin Torsan si Costel Barbaselu, ce isi trage seva din folclorul balcanic si urca pentru prima data pe scena unui festival.

Despre balciul urban de la Balkanik! Festival: Balciurile de altadata se organizau in marile orase in preajma sarbatorilor, asa ca Balkanik! Festival este gazda primului balci urban din istoria Bucurestiului, cu ocazia inceperii toamnei, intre 12 si 14 septembrie, intre orele 12:00 - 23:00, in Gradina Uranus (Str. Uranus nr. 144). Publicul va fi intampinat cu un targ de mancaruri traditionale romanesti si balcanice, locul de Haleala unde se gaseste mancare mai zdravana (fasole cu ciolan si mamaliga, gulas unguresc, papricas, dar si berbecut la protap, kebap, balik yemek si gozmele turcesti). Se poate lenevi in zona de lounge Tea&Coffee, unde se serveste un ceai sau o cafea la nisip, in timp ce se sta la taifas cu campionii barista ai Romaniei. La Targul de mesteri si handmade ii asteapta podoabe si decoratiuni create de mestesugari si artizani, iar copiii vor fi antrenati cu spectacole cu foc, circ si jonglerii. Copiii si mai mici sunt incurajati sa incerce roata olarului, sticlaria sau alte ateliere in ton cu festivalul. Nu va lipsi o zona speciala de selfie. Recuzita pentru sedinta foto va fi caruta cu paie, incarcata cu baloti, mustati de tigan si barbi, sa simti ca esti la Balkanik Festival. Nu le ramane decat sa-si faca zeci de poze si pe cele mai bune sa le urce pe Facebook cu hashtag-ul #balciurban.

Abonamentele pentru 3 zile costa 130 de lei si pot fi cumparate din reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo si reteaua librariilor Carturesti si Humanitas si de pe site-ul eventim.ro), online de pe balkanikfestival.ro, sau in sistem print at home, de pe easytickets.ro.

S-au pus in vanzare biletele pentru o singura zi care pot fi achizitionate la pretul de 65 lei. Studentii si elevii pana in 18 ani beneficiaza de o reducere de 50%, pe baza carnetului de student/elev, atat pentru abonamente cat si pentru biletele de o zi, iar accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.

Fb event: https://www.facebook.com/events/496773457122414/

PROGRAM COMPLET:

ZIUA 1, VINERI, 12 SEPTEMBRIE:

CACI VORBA

MAHALA RAI BANDA

ZIUA 2, SAMBATA, 13 SEPTEMBRIE:

BALKAN TAKSIM

KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS

KIRIL DZAJKOVSKI & TK WONDER & GHETTO PRIEST

ZIUA 3, DUMINICA, 14 SEPTEMBRIE:

DJANGO LASSI

SHANTEL & BUCOVINA CLUB ORKESTAR

*(balciul urban va avea loc pe tot parcursul zilei, intre orele 12:00-23:00)

Website: http://www.balkanikfestival.ro/

Facebook: http://www.facebook.com/balkanikfestivalro