Ce echipament este necesar pentru a fotografia in sala de operatie? Cum se pot obtine imagini reusite cu plaga sau evolutia clinica a pacientului, pentru a fi prezentate la congresele medicale, in revistele de specialitate sau, pur si simplu, pentru a le pastra in arhiva personala? Cum pot fi gestionate diferentele de lumina din sala de operatie? Cum se realizeaza si la ce foloseste fotografia medicala?

Pentru a afla raspunsurile tuturor acestor intrebari, medicii si fotografii sunt invitati sa participe la seminarul cu tema "Fotografia medicala - tehnici, echipamente, utilizari", ce va avea loc sambata, ora 10:30, la libraria Habitus (Piata Mica, nr. 4, Sibiu). Discutia va fi moderata de dr. Horia Muresian (www.horiamuresian.com), chirurg cardiovascular si anatomist, profesionist al fotografiei medicale a cordului si seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara de la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, impreuna cu Cristina Bobe (cristinabobe.com), initiatoarea primei platforme online de fotografie medicala din Romania (www.fotografiemedicala.ro).

Seminarul face parte din proiectul "Gentle Violence", o serie anuala de expozitii dedicate fotografiei artistice in cadrul medical, ce prezinta imagini din spatele usilor inchise ale salilor de operatie. Primul eveniment din aceasta serie are loc intre 5 si 28 septembrie la Muzeul National Brukenthal, Casa Albastra, Sala Multimedia (Piata Mare, nr. 5, Sibiu) si prezinta lucrarile artistilor Cristina Bobe, dr. Horia Muresian si Sebastian Florea.

Organizatorii acestui eveniment sunt FotoMedical (www.fotografiemedicala.ro), Muzeul National Brukenthal, Libraria Habitus si Photosetup.

Participarea la eveniment este gratuita.

Pentru ca locurile la acest seminar sunt limitate, va rugam sa va confirmati prezenta telefonic (0726272088) sau printr-un e-mail la adresa raluca.boboc@fotografiemedicala.ro.