În perioada 4 – 6 decembrie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, va avea loc a doua ediție a festivalului Brașov Jazz & Blues Festival. Pe parcursul celor 3 zile ale festivalului vor avea loc 7 concerte ale unor nume importante de pe scena internațională și românească de jazz & blues: Sharrie Williams (SUA), Hidden Orchestra (Scoția), Narcotango (Argentina), Blue Family (Serbia), Berti Barbera & Nicu Patoi , Elena Mândru și Accord Vibes (România).

Brasov Jazz FestivalFoto: Afis

Hidden Ochestra, celebrul grup de artiști scoțieni, a căror muzică este difuzată de radiourile din întreaga lume, și care au susținut live session-uri la cele mai mari posturi de radio din Europa - BBC (UK), WDR (Germania), Radio 1 Praga –, vor concerta joi, 4 decembrie.

Hidden Orchestra creează o muzică ce încorporează și redefinește elemente de jazz, muzică clasică, hip-hop și electronică pentru a forma un întreg original și coeziv cu straturi de energie, emoție și atmosferă. Sunetul lor este bazat pe tehnici de producție a negativelor, care înlocuiesc sintetizatoarele cu sunete acustice, naturale și instrumente live. Muzica lor este plină de contraste, însă rămâne energică și, în același timp, intimă.

Un trio de jazz unic în România va deschide show-ul celor de la Hidden Orchestra: Accord Vibes.

Accord Vibes reunește trei muzicieni, având cariere solistice impresionante (Alexandru Anastasiu- vibrafon, Fernando Mihalache – acordeon, Michael Acker – contrabas).

Vineri, 5 decembrie, Elena Mîndru, una dintre muzicienele cele mai apreciate pe scena de jazz din România şi din străinătate, va cânta în deschiderea show-ului extraordinar al celor de la Narcotango.

"Ideea de Narcotango, de dans ca narcotic, s-a născut din faptul că atunci când începi să dansezi tango este ca un drog, nu te mai poți opri".

În anul 2000, Carlos Libedinsky, directorul muzical al trupei Narcotango, începe să danseze tango găsind în această experienţă un punct de cotitură în interesul său muzical. Intensitatea oferită de milonga, expresia dezvoltată de dansatori pe ringul de dans a declanşat dorinţa de a crea o punte între tradiţionalul tango şi secolul XXI. După ce în 2009 trupa a primit 2 nominalizări la Premiile Latin Grammy şi Premiile Gardel, odată cu lansarea noului album, Limanueva, Narcotango a fost nominalizată din nou la Premiile Latin Grammy 2010 pentru cel mai bun album de tango.

Despre sound-ul lor, Narcotango spun că au incorporat muzica electronică în tango-ul autentic, dând naștere unui nou sunet: "asta a fost geneza formației noastre și felul în care simțim muzica într-o manieră actuală. Tango-ul s-a răspândit între timp toată lumea, în Europa și nu numai, este ceva foarte la modă".

Sharrie Williams, una dintre cei mai buni 15 interpreți de blues din SUA, va concerta la Brașov în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului Brașov Jazz & Blues Festival, sâmbătă, 6 decembrie.

Sharrie Williams a participat la toate festivalurile prestigioase de blues din Europa şi din Statele Unite ale Americii și este supranumită prinţesa gospel-ului blues-rock-ului. Asta pentru că reuşeşte să îmbine în concerte aceste 3 genuri muzicale. Atu-urile ei cele mai mari sunt concertele live şi spectacole pe care şi le pregăteşte temeinic, reuşind să furnizeze un act artistic de mare calitate.

Tot sâmbătă, 6 decembrie, vor urca pe scenă și Berti Barbera & Nicu Patoi, precum și sârbii de la Blue Family.

Bilete pentru Brașov Jazz & Blues Festival se pot achiziționa de la: Librăria Șt. O. Iosif, casa de bilete a Teatrului Sică Alexandrescu și on-line de pe www.biletebrasov.ro.

Prețul unui bilet pentru oricare din primele două zile este de 80 de lei, iar pentru ziua 3 costă 90 de lei.