Doar cativa bucuresteni s-au incumetat sa participe duminica la "No pants subway ride" (Fara pantaloni la metrou), eveniment ce are loc la nivel mondial din 2002, dar in Romania se afla la prima editie, desi pe Facebook si-au anuntat prezenta aproape 1000 de persoane. Cei cativa tineri imbracati in boxeri sau pantaloni scurti s-au strans la intrarea in statia de metrou Unirii - Hanul lui Manuc, in jurul orei 15.00 si au calatorit cu metroul pentru a se distra si a demonstra ca au curajul sa faca un astfel de gest in public.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Da, am curajul sa imi dau pantalonii jos. Nu mi se pare o rusine", a spus un tanar din Bucuresti, citat de Mediafax. El a spus ca a invitat si alti prieteni sa se alature acestui eveniment.

"Ne-am strans ca sa ne distram intr-o duminica de ianuarie, care altfel ar fi fost total banala. Mesajul este acela de a ne distra. S-a tot spus ca ar trebui sa facem mai multe chestii culturale, dar, pana la urma, o manifestatie de genul acesta este un act cultural in sine", a spus o tanara din Bucuresti.

Metrorex a anuntat ca nu este de acord cu organizarea evenimentului No Pants Subway Ride (Fara pantaloni la metrou), iar cei care tulbura ordinea si liniste publica sau sunt indecenti vor fi amendati, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Reprezentantii Metrorex au declarat ca au obligatia de a transporta pasagerii in conditii decente, iar cei care ar calatori fara pantaloni, ar da dovada de lipsa de respect fata de ceilalti calatori, precizand ca angajatii vor sesiza Politia Metrou in cazul in care cineva incalca ordinea si linistea publica sau este indecent.

No Pants Subway Ride este un eveniment global, care se intampla an de an si care a inceput in 2002, in New York, la initiativa Improv Everywhere.

In 2015, au participat la eveniment cel putin 60 de orase din lume, fiind pentru prima data cand manifestarea este planificata sa fie organizata si in Bucuresti, potrivit informatiilor prezentate pe pagina de Facebook dedicata "No Pants Subway Ride".

In Romania, implementarea proiectului este realizata de un grup alcatuit din oameni care se identifica cu valorile Improv Everywhere. "Dorim sa combinam si sa realizam o parte din misiunile Improve Everywhere globale in Romania, impreuna cu misiuni autentice, realizate in premiera in Romania. De ce? In esenta, Improv Everywhere este despre distractie. Credem cu tarie in "distractia organizata". Activitatile noastre sunt o sursa distractiva de entertainment pentru participanti, pentru cei care se intampla sa fie acolo si sa ne vada live si pentru cei care ne urmaresc video-urile. E o reala satisfactie pentru noi cand venim cu o idee si o facem sa prinda viata. Prin ceea ce se intampla, speram ca aducem senzatii tari in locuri care in mod obisnuit sunt lipsite de asa ceva si le oferim oamenilor o experienta unica si o grozava poveste de spus. Iesim sa demonstram ca o farsa nu trebuie sa implice umilinta sau jena, ci ca pur si simplu scopul ei e sa faca pe cineva sa rada, sa zambeasca sau sa se opreasca sa observe pentru cateva momente lumea din jur.", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

FOTOGALERIE No pants day la Bucuresti

Foto: Facebook/ Adrian Popescu