Aproximativ 200 de persoane se vor transforma in statui umane si vor "ingheta", duminica, intr-o statie de metrou din centrul Bucurestiului, in cadrul unui eveniment intitulat "Frozen Bucharest". Acest eveniment "nefiresc", care se va desfasura chiar in centrul Bucurestiului, la metrou, intre orele 14.00 si 16.00, va fi organizat de Grupul Nefiresc. Locul unde se va desfasura evenimentul este secret, pentru ca bucurestenii sa fie surprinsi de statuile umane, potrivit Mediafax.

Gruparea cuprinde cateva zeci de tineri care isi propun sa aduca ineditul si creativitatea in zone aglomerate si mohorate din Capitala, prin diverse flashmob-uri speciale.

Pentru aceasta duminica, pe 1 februarie, Nefiresc si-a propus sa-i surprinda pe trecatorii grabiti din Bucuresti prin "statuile umane". Astfel, acestia vor "ingheta" timp de 5 minute, sperand sa ii faca pe bucuresteni sa admire si chiar sa participe la actiunea spontana.

"Oamenii sunt din ce in ce mai grabiti, neatenti si incruntati. Noi credem ca putem si incercam, macar pentru o zi, sa ii facem sa vada lumea un pic diferit, sa ii facem sa zambeasca, sa se intrebe si sa acorde mai multa importanta calitatii timpului pe care il consuma. La acest eveniment sunt asteptati cat mai multi voluntari. Ei vor fi simpli trecatori, calatori cu metroul, care, la o anumita ora si la un anumit minut vor...ᅡinghetaᅡ. Nu de frig, din fericire, ci vor ramane nemiscati in pozitia in care erau si vor ramane asa timp de 5 minute, dupa care isi vor continua activitatea normal, ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic!", a declarat Florin Badita, liderul Grupului Nefiresc si organizatorul evenimentului.

Cei care doresc sa participe la acest eveniment trebuie sa completeze in prealabil formularul ce se gaseste pe pagina de Facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/events/1402061256758974/), pentru a primi indicatii despre punctul de intalnire.

Grupul Nefiresc se afla la al treilea eveniment inedit in Bucuresti, dupa "No Pants Subway Ride (Ziua Fara Pantaloni la Metrou)" si "Free Hugs (Imbratisari gratuite pe strada)".

Urmatoarele evenimente pe care le pregatesc cei de la Nefiresc sunt "X si 0 la metrou", "Jam Session" in Parcul Izvor, "Turnul Parasutistilor" si "Leagane pentru adulti".