Actorul Dan Starkey, cel care ii da viata lui Strax in serialul-fenomen Dr. Who, vine la East European Comic Con. Dr. Who este poate cel mai longeviv serial din lume, primul episod aparand in 1963. De atunci si pana astazi, seria a creat o adevarata isterie si dincolo de spatiul britanic si european si a atras in jurul sau un cult de proportii globale. De-a lungul timpului, nu mai putin de 13 actori au intrat in pielea "Lordului Timpului", Dr. Who.

Dan-Starkey-TardisFoto: East European Comic Con

Personajul lui Starkey, Strax este un Sontaran care a cucerit rapid simpatia telespectatorilor Dr. Who din intreaga lume, datorita caracterului sau sincer si amuzant in acelasi timp. Strax ramane unul dintre cele mai iubite personaje din era doctorului interpretat de Matt Smith. El a mai avut o aparitie spectaculoasa in Dr. Who si ca "majordomul" lui Vastra si Jenny.

Inainte sa devina reprezenant al Sontaranilor din Dr. Who, Dan Strakey a absolvit prestigioasa Trinity Hall (Cambridge) si a fost distins cu numeroase premii pentru activitatea sa ca actor de teatru.

Dan a mai interpretat si rolul lui Plark din spin-off-ul Dr.Who, "The Sarah Jane Adventures" sau pe cel al lui Randal Moon in serialul SF Wizards vs. Aliens, toate fiind productii de succes ale BBC.

Dan completeaza tabloul actorilor care ii mai include pe Robert Knepper (T-bag din Prison Break), Manu Bennett (Crixus din Spartacus), Kristian Nairn (Hodor din Game of Thrones) si Osric Chau (Kevin din Supernatural).

East European Comic Con este cel mai mare eveniment de acest gen din estul Europei, oferind o gama larga de activitati, de la zone de video gaming si boardgames la aleea artistilor, recuzita de film, panel-uri de Q&A cu actori de la Hollywood sau creatori de content pe YouTube (confirmati pana in acest moment sunt Creative Monkeyz si Sector 7), posibilitatea de a te fotografia cu actorii si de pleca acasa cu autografele lor si multe altele.

Biletele pot fi achizitionate din retelele Eventim si My Ticket la pretul de 64 de lei, iar in ultima saptamana costul va fi de 79 de lei. Reamintim faptul ca biletele de acces general oferp si acces la panel-urile cu actorii internationali in limita locurilor disponibile.

East European Comic Con este organizat de Asociatia Culturala Kesenai si Kickoff Events.