Vineri, 30 noiembrie, incepand cu orele 22:00, trupa Kumm va sustine un concert in Laptaria Enache. In aceasi zi va fi Sfantul Andrei, iar noaptea respectiva este cunoscuta in folclor ca fiind "Noaptea Strigoilor". Cu multi ani in urma, pentru a tine afara din casa fortele raului, tocurile usilor si ferestrelor erau unse cu usturoi, iar tinerii organizau petreceri, cu cantece, dansuri si bautura – asemanatoare revelioanelor de azi.

De aceea baietii s-au gandit la o surpriza: biletul la concert va include un pumn de grau - de pus la incoltit, pana la Boboteaza - si o capatana de usturoi - de uns tocurile usilor si ferestrelor - pentru alungarea duhurilor rele, potrivit unui comunicat de presa.

"Concertul de Sfantul Andrei este un fel de petrecere onomastica - cu un Andras si un Andreas in trupa si un Andrei "la butoane" pe Soundcheck, blogul intiat de noi. Este, daca vreti, si un after party la Noaptea Strigoilor" spune Kovacs Andras, claparul trupei.

Trupa Kumm, care ii are in componenta pe Catalin Mocan (voce), Mihai Iordache (sax), Eugen Andreas Nutescu (chitara, voce, muzicuta), Kovacs Andras (keyboards), Utu Pascu (bas) si Csergo Dominic (tobe), a implinit anul acesta 10 ani de activitate.