Filmul "Control" al regizorului olandez Anton Corbijn a fost marele castigator al premiilor British Independent Film (BIFA), decernate miercuri seara, la Londra. Lungmetrajul a plecat acasa cu cinci dintre cele mai importante premii, printre care cel mai bun film britanic independent si cel mai bun regizor, noteaza Reuters.

Pelicula, care o are in distributie pe actrita germana de origine romana Alexandra Maria Lara, povesteste scurta viata a lui Ian Curtis, liderul trupei britanice Joy Division, care s-a sinucis la varsta de 23 de ani. Maria Lara, cunoscuta publicului pentru filmul "Tinerete fara tinerete", regizat de Francis Ford Coppola, interpreteaza rolul prietenei lui Curtis, Annik Honore.

Din distributie mai face parte si Samantha Morton, celebra din filmul "Minority Report" sau din "In America", acesta din urma fiind premiat cu un Oscar pentru "cel mai bun film strain" in 2003.

Titlul filmului este inspirat de o piesa a formatiei Joy Division, "Shes Lost Control".

Printre castigatorii celei de-a 10 editie a BIFA se numara si documentarul "Joe Strummer: The Future Is Unwritten", scurtmetrajul "Dog Altogether" si productia germana "The Lives of Others", premiata cu un Oscar pentru cel mai bun film strain.

Actrita Judi Dench a primit BIFA pentru cea mai buna interpretare intr-un rol feminin, in productia "Notes on a Scandal", in timp ce Viggo Mortensen a primit premiul pentru cea mai buna interpretare masculina, pentru rolul din "Eastern Promises". Filmul "Notes on a Scandal" a primit si distinctia pentru "cel mai bun scenariu", semnat de Patrick Marber.

Castigatorii au fost desemnati de un juriu format din experti in cinematografie, producatori de film si actori.

Corbijn, un celebru fotograf de origine olandeza, a castigat si premiul pentru "cel mai bun debut in regie". El a regizat pana in prezent doar videoclipuri, unele memorabile pentru formatiile U2, Depeche Mode si Metallica.