Ziua Nationala a adus si aprinderea beculetelor de Craciun montate pe stalpii din zona centrala a orasului. Tot in seara zilei de 1 decembrie a fost inaugurat, in Piata Unirii din Bucuresti, cel mai inalt brad de Craciun din Europa, impodobit cu nu mai putin de 2.300.000 de beculete, anunta Antena 3. Seara de 1 decembrie se va incheia, in capitala, cu spectacole de muzica si focuri de artificii.

Sute de bucuresteni s-au adunat, incepand cu ora 18, in Piata Universitatii pentru a asista la concertul de muzica populara organizat de Primaria capitalei, in Piata Universitatii. Punctul culminant al serii de 1 decembrie a fost, insa, la ora 19, cand au fost aprinse becultele de Craciun din centrul capitalei si a fost inaugurat, in Piata Unirii, cel mai inalt brad de Craciun din Europa, impodobit cu nu mai putin de 2.300.000 de beculete.

Ghirlandele de beculete de pe stalpii din centrul capitalei sunt, insa, mai discrete decat in anii trecuti. Viceprimarul capitalei, Razvan Murgeanu, a explicat ca stalpii sunt prea vechi si de aceea s-a ales varianta ca ghirlandele de beculete sa fie mai putin ample decat in alti ani.

Tot in seara de 1 decembrie a fost inaugurat si patinoarul artificial Ice Park din Piata Unirii, insa acesta ar putea fi deschis pentru public abia incepand de luni, pentru ca deocamdata este prea cald afara.

In Piata Unirii se deschide, in seara de 1 decembrie, si Targul de Craciun – peste 20 de casute unde vor fi puse in vanzare produse specifice sarbatorilor.