Cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor, Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa” ofera duminica, 4 octombrie 2015, acces gratuit in expozitia permanenta, tuturor vizitatorilor al caror nume aminteste de prietenii nostri necuvantatori.

Ziua Mondiala a AnimalelorFoto: webPR.ro

Ziua Mondiala a Animalelor a luat nastere in urma conventiei ecologistilor din Florenta, in anul 1931, si a avut ca scop atragerea atentiei asupra cresterii alarmante a numarului speciilor de animale pe cale de disparitie.

De asemenea, in Declaratia Universala a Drepturilor Animalelor, proclamata la sediul UNESCO din Paris, in 1978, se afirma: ”...necunoasterea si desconsiderarea acestor drepturi l-au condus si continua sa-l conduca pe om sa comita crime contra naturii si a animalelor”, si ca ”...educatia trebuie sa cultive inca din copilarie observarea, intelegerea, respectarea si dragostea fata de animale„.

La randul sau, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa„ recunoaste rolul important ocupat de animale atat in natura, cat si in viata noastra, si va invita sa va petreceti aceasta zi invatand lucruri noi despre vietuitoarele de pe Pamant, pentru a le putea privi cu respect si admiratie!

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Orasul Meu, Gradinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucuresti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mamica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Informatii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, sef birou Relatii Publice, Marketing Cultural si Programe Educationale, e-mail: florentinap@antipa.ro , tel: 0729.074.127.