Daca v-a prins weekend-ul in Capitala si vreti sa iesiti din casa, Hotnews prezinta in continuare mai multe idei pentru un sfarsit de saptamana in Bucuresti.

  • Conventia Internationala de Tatuaje are loc weekend-ul asta la Palatul Bragadiru din Calea Rahovei. La conventie participa 90 de artisti, care executa tatuaje doritorilor de cerneala permanena. La Freak Show cei prezenti il vor putea vedea pe Emilio Gonzalez, acoperit in tatuaje, suspendat de tavan cu carlige infipte direct in piele. Duminica, in cadrul conventiei, are loc si Concursul National de Barbi si Mustati care ii premiaza pe barbosii incepatori, barbosii veterani si pe mustaciosi. Mai multe detalii pe site-ul conventiei.
  • Anim'est, festivalul international de film si animatie. Ultimul weekend al filmelor de animatie din Bucuresti include vizionari la Cinema Elvira Popescu, precum si la Cinema Studio. Pe scena festivalului de animatie urca, sambata, si primul lungmetraj S.F. produs in Romania, Misiunea Spatiala Delta. De asemenea, lumea filmelor de animatie sarbatoreste aniversarea de 20 de ani a animatiei PIXAR Toy Story, iar Anim'est ofera vizionarea lungmetrajului la Cinema Studio. Mai multe detalii pe site-ul festivalului.
  • Salonul Auto Bucuresti. Ultimul weekend al salonului dedicat segmentului auto si accesorilor are loc la complexul Ramaero Baneasa. Peste 200 de modele auto vor fi expuse in Baneasa, printre care se numara si 25 de premiere nationale, care nu au mai fost zarite in acest colt al Europei, asa cum anunta site-ul salonului. Evenimentul promite si drifturi si demonstratii de conducere pe doua roti.
  • Bucharest Art Week debuteaza in acest weekend cu tema ”Ras si Uitare”, inspirata de opera scriitorului ceh Milan Kundera. Primul weekend al evenimentului dedicat artei vizuale contemporane isi primeste publicul, duminica, cu doua vizionari de filme la Cinema Corso, si respectiv Cinema Studio. Sambata, Dan Perjovschi vorbeste despre granite, totalitarism, putere, uitare si umor la Centrul Regional Francofon de Cercetari Avansate in Stiinte Sociale. De asemenea, Perjovschi expune pentru prima data in Romania lucrarea ”The Dark Parliament”, realizata din carti postale cu Casa Poporului, si lucrarea ”Wiredrawing”, compusa din sarma colorata. Mai multe detalii pe site-ul evenimentului.
  • Bounty Fair este un targ de handmade care are loc weekend-ul asta la Casa Universitarilor din Bucuresti. Evenimentul ofera ateliere de creatie pentru adulti si copii, dar si produsele a 40 de artizani romani. Mai multe detalii pe site-ul targului.
  • Maratonul Teatrului Independent ofera publicului spectacole de teatru ale unor artisti independenti. Ultimul weekend al maratonului de teatru promite sase spectacole la Godot Cafe, Un teatru, Centrul National al Dansului Bucuresti si la Teatrul de Arta. Duminica are loc si premiera spectacolului ”Caged bird. Freedom in progress”. Mai multe detalii pe site-ul evenimentului.