Weekend-ul asta nu se anunta prea multa caldura in Capitala, nici de la soare si nici de la RADET. Bucurestiul ofera insa destule evenimente, ca macar in suflet sa se strecoare putina caldura. Hotnews prezinta in continuare mai multe idei pentru un sfarsit de saptamana in Capitala.

  • La pas pe la Armeneasca este un traseu cultural in zona cartierului armenesc din Bucuresti, organizat in zilele de 17 si 18 octombrie. Traseul ghidat pe cele mai vechi strazi ale cartierului armenesc si in jurul unor cladiri istorice este insotit de cateva povesti despre primii armeni sositi in Bucuresti, dar si despre cei mai notabili reprezentanti ai comunitatii. Mai multe detalii gasiti pe pagina evenimentului.
  • Noaptea Devoratorilor de Teatru ia cu asalt, weekend-ul asta, Clubul Taranului din Bucuresti. Noaptea de 17 spre 18 octombrie va fi o noapte alba cu spectacole de teatru, expozitii, concerte si lansari de carte. Intratrea este libera pentru toti devoratorii, incepatori ori veterani. In cadrul acestui eveniment, regizorul Chris Simion va prezenta cel mai recent roman al sau - "40 de zile" - publicat de Editura Trei, dar si spectacolul "Ce ne spunem cand nu ne vorbim". Mai multe detalii aici
  • Homefest este un festival al artistilor adunati prin case din Bucuresti si care a ajuns deja la a doua sa editie. Festivalul debuteaza in acest weekend si promite spectacole, concerte, prelegeri si un workshop, dar si cativa artisti tarati de prin strainatate si ajunsi pe meleaguri romanesti de prin Israel, Iran sau Norvegia. Mai mult, intrarea la eveniment se face pe baza unei carti, care va fi donata pentru utilarea biblotecilor de prin tara. Asa ca, o carte va poate asigura, in acest sfarsit de saptamana, o scurta violare de domiciliu. Mai multe informatii despre eveniment gasiti pe site-ul Homefest.
  • Maximum Rock Festival. Daca va surade ideea de hard rock, atunci Arenele Romane si Clubul Colectiv aduna, in acest sfarsit de saptamana, vreo treizeci de trupe pentru a multumi pe toata lumea. Pe langa muzica cu multi decibeli la pachet, partcipantii se mai pot bucura de ceva activitati interactive, dar mai multe detalii gasiti pe site-ul evenimentului.
  • Bienala pentru Arta Emergenta aduna sase artisti emergenti din Europa si Orientul Mijlociu in hala Combinatului Fondului Plastic, unde se turnau statuile lui Ceausescu si se imprimau steaguri comuniste in alte vremuri. Acum, o mana de oameni creativi s-au gandit sa provoace publicul intr-un loc cu ceva incarcatura de propaganda. Dawn P. Robinson va trece prin experienta unui refugiat, iar Amanda Doherty va vorbi despre statutul femeilor din Irlanda, unde le este refuzat dreptul de a alege avortul. Un alt artist isi propune sa petreaca o noapte cu patru bucuresteni, inainte de a concepe un performence pa baza experientei adunate pe strazile intortocheate ale Capitalei. Mai multe detalii gasiti pe pagina evenimentului.
  • Cel mai mare experiment de contact vizual vrea sa fie un eveniment din Bucuresti. Astfel, sambata o caruta de oameni promit sa se adune in Parcul Izvor pentru a se holba unii la altii pentru un minut. Sa speram doar ca nu ploua. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina evenimentului.