Ziarul Times a realizat un top al celor mai bune 100 de filme lansate in 2007. Pe primul loc, cotat cu 5 stele, se situeaza filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", apreciat drept "o lucrare exceptionala care combina realitatea sociala, comentariile politice si tensiunea covarsitoare".

Castigator al premiului Palme d'Or din acest an, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", este primul film care primeste doar aprecieri din partea criticilor de la Cannes.

Pe locul 2 se situeaza "Babel", in regia lui Alejandro González Iñárritu, o capodopera care "se bazeaza pe o secunda de prostie copilareasca", spune James Cristopher. Filmul a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna coloana sonora, avand o nominalizare si pentru cel mai bun film.

"Blade Runner: the final cut" este ultima versiune a lui Riddley Scott, prima fiind "Blade Runner" (1982). Harrison Ford joaca rolul unui politist care lupta, pentru salvarea lumii, cu motivatia specifica unei candidate la Miss World. Multumita eforturilor sale, filmul ocupa locul 3.

In top 100 se mai gasesc "300: eroii de la Termopile", "Control", "Harry Potter si ordinul Phoenix", "Ultimul rege al Scotiei" si "Into the wild".