In perioada decembrie-ianuarie, va avea loc expozitia de fotografie #find_us, gazduita in doua locatii din Bucuresti, la ARCUB Gabroveni din Str. Lipscani 84-90 (10 decembrie 2015 ¬ 28 ianuarie 2015) si la Casa Filipescu Cesianu (22 decembrie - 31 ianuarie).

AfisFind_usFoto: webPR.ro

#find_us suntem noi, esti tu, sunt eu, poate sa fie oricine sau e doar un nume sub care un mic grup de oameni doreste sa realizeze evenimente prin care incerca sa foloseasca muschiul memoriei colective a poporului roman: un muschi atrofiat de cotidian, dar care este necesar pentru a fi noi.

Prima propunere adusa de #find_us este cel mai amplu proiect dedicat fotografiei de concert, care a fost realizat pana in acest moment in Romania. Motorul din spatele acestei expozitii este dorinta de a arata publicului pasiunea din spatele obiectivului, cautarea cadrului perfect, zecile de mii de ore de munca depuse pentru fotografiile care mai apoi sa bucure pe cei prezenti la un eveniment. #find_us este un concept care speram sa dea nastere unei focalizari pentru pasiunea de a FI fotograf.

Tragedia din Colectiv a atins un grup foarte mic si omogen: fotografii de concert. Legaturile dintre ei porneau nu doar de la afinitati profesionale, ei au aparut in acelasi timp cu aparitia concertelor in Romania, au lucrat impreuna nu doar la toate evenimetele majore din ultimii ani (concerte ca Andre Rieu, Robbie Williams, Roger Waters, Metallica, Madonna, Rammstein), dar si la evenimentele mici de club. Pasiunea pentru perfectiune era motivatia lor, marimea artistului sau numarul participantilor nu erau decat canvasul pe care ei doreau sa lucreze. Cu totii ne-am bucurat de munca lor, pentru ca majoritatea pozelor ce apareau online aveau in spatele lor acelasi grup de oameni uniti in spatele unui obiectiv comun.

O parte dintre acesti oameni nu mai sunt printre noi, altii inca se lupta pentru a reveni in fata scenelor, dar scopul acestui concept este sa omagieze munca lor si sa ii sustina pe supravietuitorii care au inca nevoie de ajutor.

Din acest grup omogen, o parte nu a fost in Colectiv in seara teribilui accident. Au decis insa ca vor sa participe la acesta expozitie si au donat cele mai bune imagini realizate de ei in ani de munca, pentru a completa expozitia.

In total, vor fi expuse 250 de fotografii in doua locatii diferite din Bucuresti, #find_us, conceptual, find construit in jurul a doua teme: fotografie de concert si remember Goodbye to Gravity.

Fotografiile de concert vor putea fi admirate la ARCUB Gabroveni, incepand cu data de 10 decembrie si va fi deschisa pana in data de 28 ianuarie. Acestea sunt realizate de fotografii care au fost in Colectiv si grupul lor de prieteni fotografi care au donat cele mai bune lucrari ale lor. Publicul care o sa viziteze expozitia, ce va cuprinde peste 200 de exponate, o sa descopere in imagini povestea concertelor din ultimii ani.

Programul de vizitare a expozitiei la ARCUB GABROVENI

luni - joi orele 14:00:22:00

vineri - duminica orele 12:00:22:00

A 2 -a sectiune - remember Goodbye to Gravity - va cuprinde fotografii cu trupa Goodbye to Gravity, din concertele sustinute de acestia de-a lungul timpului, lucrarile apartinand atat fotografilor care au fost in Colectiv, cat si grupului de fotografi omogen din care acestia faceau parte, in total 50 de exponate.

Acesta expozitie urmeaza sa fie deschisa pentru vizitatori in perioada 22 decembrie - 31 ianurie si va avea ca spatiu de expunere Casa Filipescu Cesianu, spatiu oferit de Muzeul Municipiului Bucuresti.

Programul de vizitare urmeaza sa fie anuntat intr-un comunicat ulterior.