Marea asteptare a fanilor se apropie de final: "Trezirea Fortei", episodul VII din celebra serie "Razboiul Stelelor", va avea premiera vineri, 18 decembrie. HotNews.ro va prezinta o cronica a filmului regizat de JJ Abrams dupa o poveste original creata de George Lucas, o creatie care va incanta atat fanii, cat si noii spectatorii care vor descoperi lumea Star Wars pentru prima oara. Marele pariu al Studiourilor Disney, filmul care a batut orice record in materie de marketing e gata: pregatiti-va pentru doua ore pline de actiune, umor, efecte speciale si personaje simpatice.

Razboiul Stelelor: Trezirea ForteiFoto: Forum Film Romania

Actiunea filmului se petrece la 30 ani dupa cele intamplate in episodul al şaselea al seriei, „Razboiul Stelelor: Intoarcerea lui Jedi”, lansat in 1983. O noua forta puternica, Primul Ordin, ameninta sistemul, iar Rezistenta, condusa de generalul Leia (Carrie Fischer in rolul care a consacrat-o in anii 70) incearca sa deturneze eforturile acestuia.

Facem cunostinta cu Rey (debutanta Daisy Ridley), o tanara singuratica, dar puternica, si Finn (John Boyega), un ex-Stormtrooper. Cei doi, impreuna cu simpaticul droid BB-8, pornesc intr-o calatorie nebuneasca ca sa-l gaseasca pe Luke Skywalker. Primul Ordin este condus, in mare parte, de Kylo Ren (Adam Driver) si generalul Hux (Domhnall Gleeson). Han Solo (jucat perfect de Harrison Ford) si Chewbacca (Peter Mayhew), doua personaje - cheie din celebra saga, revin pe marele ecran si se alatura celor doi.

Avand in vedere natura filmului, este surprinzator faptul ca punctele forte ale acestuia sunt personajele. Am privit cu nostalgie si bucurie aparitia lui Han Solo, Leia, Chewbacca, C3 PO (unul din personajele mele preferate), dar am ramas foarte placut impresionata de cei noi veniti in universul Star Wars si de transformarea pe care o parcurg. Finn ia decizia de a parasi Primul Ordin pentru ca nu se identifica cu misiunea si actiunile acestuia. Rey iese din rutina ei si porneste intr-o calatorie surprinzatoare, maturizandu-se si descoperindu-si adevarata cale pe drum. Pana si raufacatorul acestui film, Kylo Ren, are un background fascinant, care va surprinde multe lume. Ce mi-a placut cel mai mult este ca scenariul a lasat loc pentru o schimbare pozitiva in ceea ce il priveste, desi este vinovat pentru una dintre cele mai triste scene din film. De-abia astept sa vad cum va evolua personajul lui in viitor.

Lasand la o parte latura umana a peliculei, ar fi o mare nedreptate sa nu mentionez efectele speciale si cinematografia episodului VII. Daca in anii '70 industria si tehnologia nu puteau ilustra adevarata magie a lumii Star Wars, situatia e acum complet diferita. Filmul arata spectaculos in 3D si cu siguranta va incanta toti fanii dornici de actiune nu doar datorita efectelor speciale, dar si prin scenele regizate de JJ Abrams, un maestru in ceea ce priveste filmele de actiune (Star Trek).

Ca fan al seriei Star Wars, pot spune cu mana pe inima ca filmul este foarte bun si pastreaza, sau mai bine zis duce mai departe magia povestii care a revolutionat lumea filmului acum aproape 40 de ani. M-am bucurat la revederea personajelor deja cunoscute si mi-a facut placere sa le descopar pe cele noi, in special Rey. Mi-a placut cum au continuat povestea din episodul anterior si cum au legat-o de actiunea celui actual, in special in ceea ce priveste legatura dintre anumite persoane. Nu vreau sa dau prea mult din casa in ceea ce priveste scenariul, tocmai pentru a nu va strica surpriza, dar va pot asigura ca puteti sa va duceti cu sacul la filmul laudat.

  • “Razboiul Stelelor: Trezirea Fortei” este regizat de JJ Abrams, un super fan al povestii si unul dintre cei mai in voga regizori din lume la momentul actual (creditele sale includ Star Trek si serialul Lost), iar scenariul este creat de acesta impreuna cu Lawrence Kasdan. Din distributie fac parte Harrison Ford, Daisy Ridley, John Boyega, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Oscar Isaac, Simon Pegg.

“Razboiul Stelelor: Trezirea Fortei” este primul film din noua trilogie condusa de JJ Abrams si sunt sigura ca se va bucura de un succes enorm. Un film plin de actiune, cu personaje haioase si cu care te poti identifica si, cel mai important, cu o energie si pasiune care va incanta majoritatea spectatorilor din cinematografe, indiferent de varsta. De vazut!

  • Filmul „Star Wars: Trezirea Forţei” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 18 decembrie 2015, in format 3D (in variantă subtitrata, precum si dublata), IMAX 3D şi 4DX (in varianta subtitrata). Biletele s-au pus deja in vanzare in cinematografele partenere.