"Cei opt odiosi", noul film regizat de Quentin Tarantino, nominalizat la 3 premii Oscar, urmeaza reteta deja testata si placuta: cadre lungi, coloana sonora memorabila, multa violenta si personaje cu atitudine. Pentru fanii celebrului regizor va fi un alt film de adaugat colectiei de "Best of". Restul va trebui sa reziste 3 ore in sala de cinematograf in fata unui scenariu bine scris, dar poate un pic cam lent pe alocuri. Merita vizionat.

Cei opt odiosiFoto: Forum Film Romania

Povestea urmareste opt personaje a caror drum se intersecteaza intr-un han izolat din Wyoming, USA. Doi vanatori de recompense, John Ruth (Kurt Russell) si maiorul Marquis Warren (Samuel L. Jackson), impreuna cu viitorul serif Red Rocks, Chris Mannix (Walton Goggins), sosesc insotiti de fugara Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) la han si ii intalnesc pe Bob (Demian Bichir), Oswaldo Mobray (Tim Roth), Joe Gage (Michael Madsen) şi Sanford Smithers (Bruce Dern). Pe masura ce timpul trece, cei opt realizeaza ca s-ar putea sa nu iasa vii din acea incapere.

Trailer:

Scenariul filmului mi-a dat cele mai mari batai de cap. Pe de o parte, mi-a placut si mi s-a parut ca povestea s-a legat frumos: destinele personajelor erau interconectate si au infatisat un basm interesant, plin de violenta, razbunare si rautate. Pe de alta parte, mi s-a parut ca a lungit-o prea mult: anumite scene puteau fi mai scurte, puteau puncta anumite detalii intr-un mod mai succint. Dialogul a fost, in schimb, foarte reusit: haios, indraznet si nefiltrat....ca in orice alt film Tarantino, nu?

Un alt aspect des intalnit in filmele regizorului american s-a regasit si in "Cei opt odiosi", si anume violenta. Un pic prea multa pentru gustul meu, mai ales una din ultimele scene care ii include pe Warren, Mannix si Domergue, dar in niciun caz deranjanta.

Trebuie sa mentionez si muzica: filmul a fost condimentat cu o coloana sonora foarte buna, compusa de Ennio Morricone, pentru care a fost si premiat la Globurile de Aur de anul acesta.

La nivel de distributie, totul a fost fara cusur. Mi-a placut in mod deosebit de Walton Goggins, in rolul presupusul viitor serif Red Rocks, un tip plin de energie si patos, care oscileaza intre partea buna si cea intunecata, dar si Jennifer Jason Leigh, singurul rol feminin din cele 8 principale, o femeie dura care maltrata de aproape toti cei prezenti. Samuel L.Jackson face, inca o data, un rol minunat si tine filmul in frau fara probleme.

Merita sa vezi "Cei 8 odiosi"? Da, cu siguranta. Este o capodopera? Nu, dar te vei distra si vei ramane incantat de poveste si de personaje. Filmul „Cei opt odiosi” este distribuit de Forum Film Romania si are premiera pe 15 ianuarie 2016.

Din distribuţia filmului „Cei opt odiosi” fac parte: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Tim Roth, Michael Madsen, Demian Bichir, Bruce Dern, Channing Tatum.