S-a lansat o aplicatie care ii ghideaza pe turistii straini, pe romanii care vin in vizita in Bucuresti, dar si pe locuitorii Capitalei care vor sa descopere locuri noi. Pe langa harti, puncte turistice, concerte, restaurante sau magazine, aplicatia vine si cu o lista a farmaciilor deschise non-stop. Aplicatia este gratuita si poate fi descarcata pe smartphone-uri iOS si Android.

Bucharest City AppFoto: Hotnews

Bucharest City App te pune la curent cu viata de noapte din Capitala, iti prezinta o agenda saptamanala de evenimente in permanenta actualizare si te ghideaza spre cele mai in voga locatii din Bucuresti. In plus, aplicatia vine si cu o prezentare a evenimentelor culturale care au loc in Capitala.

"O aplicatie a Bucurestiului care sa indeplineasca atat nevoile localnicilor, cat si pe cele ale turistilor care viziteaza orasul. Aplicatia are o structura complexa si cuprinde locuri si evenimente atent selectate din oras, in care merita sa iti petreci timpul liber", povesteste Dragos Asaftei, unul dintre cofondatorii Bucharest City App.

Pe langa latura de Entertainement aplicatia vine si cu o lista a farmaciilor deschise non-stop si a spitalelor. Bucharest City App devine si o retea sociala intrucit le permite utilizatorilor sa-si genereze singuri colectii de locatii preferate, care mai apoi pot fi distribuite prietenilor. Astfel, orice utilizator care se logheaza cu Facebook sau Google poate rasfoi lista de "followers" ai unei locatii, descoperind noi locuri interesante, si de ce nu, poate noi prieteni, spun initiatorii aplicatiei.

Mai mult, poti adauga evenimentele care te intereseaza in calendarul telefonului, iar aplicatia iti trimite remindere. In spatele Bucharest City App stau cativa tineri pasionati de fotografie si calatorii, dornici sa schimbe perceptia strainilor, dar si a localnicilor despre Bucuresti.

Dragos Asaftei si Alex Filip au pornit anul trecut la drum cu proiectul Travelers of Bucharest. Acestia ieseau saptamanal pe strazile Bucurestiului ca sa stea de vorba cu turisti straini, iar apoi le publicau povestile pe Facebook. Au vorbit cu peste 1000 de turisti si plecand de la lipsurile semnalate de catre acestia, au lansat Bucharest City Guide.

Bucharest City App este versiunea digitala a ghidului si este disponibila gratuit in Apple Store si Google Play.