Joi, 11 februarie, va fi lansat tronsonul 1400-2000 al Gondolei Sinaia, fiind cea mai moderna instalatie de cablu din Romania. Noua gondola uneste cele doua zone schiabile din Sinaia si stabileste un nou record national, instalatia ajungand la cea mai mare altitudine de la noi din tara si este construita pe cel mai abrupt segment de transport pe cablu.

Gondola CarpFoto: Active PR

Gondola Carp uneste cele doua zone schiabile din statiunea. Este vorba de Cota 1400 si Cota 2000. Instalatia are 42 de gondole cu cate 8 locuri si o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe ora, pe un traseu cu o lungime de 2000 de metri.

"Este ultima piesa de legatura pentru un domeniu schiabil integrat, ultimul pas catre un skipass unic, care va oferi acces catre toate partiile de schi ale orasului nostru [...].Iar joi inauguram tronsonul 1400-2000 al Gondolei Sinaia, cea mai moderna instalatie pe cablu din tara si singura situata la o altitudine de 2000 de metri [...] Din acest moment orasul nostru detine unul dintre cele mai competitive domenii schiabile din tara", spune Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia.

Gondola Carp a fost contruita cu o investitie de 9 milioane de euro, iar lucrarile au durat sapte luni.