Creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti anunta sesiunea februarie - iunie a atelierelor de creatie pentru copii, ateliere ce vor fi organizate sambata si duminica in Satul Francez si in Piata Alexandru Lahovari din Capitala. Astfel, cei mici pot invata sa picteze, sa gateasca si sa manance sanatos, sa confectioneze diverse obiecte si sa recicleze. Taxa de participare este de 10 lei de atelier.

Ateliere de creatie - AfisFoto: Hotnews

In Satul Francez (Soseaua Nordului, nr. 114 - 140) Creart organizeaza in fiecare sambata, in perioadele 20 februarie - 18 iunie si 17 septembrie - 17 decembrie 2016, urmatoarele ateliere:

1. Eco - creativitatea de week-end (6 - 12 ani) - 11:00 - 12:30

Prin intermediul atelierului de reciclare creativa, fiecare copil va realiza un obiect util sau artistic din materiale reciclate pe care sa il pastreze si sa-l foloseasca. Profesorii vor oferi tehnici de revalorificare a materialelor si vor creste constientizarea cu privire la problemele de mediu, totul intr-un context relaxat si creativ, realizand cu copiii diverse jucarii si accesorii din materiale reciclate: vor grava pe lumanari, sticla sau ceramica, vor pirograva pe lemn si vor decupa pe sticla, metal sau lemn.

2. Mini gradina parfumata (6 - 12 ani) - 13:00 - 14:30

Atelierul "Mini gradina parfumata" va inspira copiii sa produca obiecte pe care le vor folosi acasa cu mare placere dupa atelier (bijuterii, accesorii, obiecte decorative, instrumente). Cei mici vor realiza gradini mininaturale din sticlute reciclate, plante in miniatura, pietricele decorative.

3. Universul picturii (4 - 12 ani) - 15:00 - 16:30

Copiii vor invata sa picteze motive populare si peisaje pe sticla, lemn, hartie si panza, dar si pe ceramica.

In fiecare sambata si dumnica vom organiza la sediul Creart, (Piata Alexandru Lahovari, nr. 7) in perioadele 21 februarie - 19 iunie si 18 septembrie - 18 decembrie 2016, urmatoarele ateliere:

Sambata

1. Creativitate si joaca senzoriala (2-3 ani) - 10:30 - 12:00

Acest atelier va fi o intalnire saptamanala intre copii si parinti in care lumea devine culoare, forma prinde viata, materialele incep sa vorbeasca si sa se miste in manutele lor. Copiii vor aduce imaginatia si pofta de joaca, iar parintii care vor participa la atelier vor avea o mai buna interactiune fizica si emotionala si vor redescoperi copilul din ei.

2. Jucarii si eroi de poveste (6 - 10 ani) - 12:30 - 14:00

Cel mai mult copiilor le plac povestile, iar cel mai bine copiii invata prin joc, joaca si imaginatie. In cadrul acestui atelier, dintr-o bucata de fetru sau panza colorata, o mana de margele si nasturi amestecati, cei mici vor avea ocazia sa mestereasca jucaria preferata.

Duminica

1. Micii bucatari (6 - 10 ani) - 10:30 - 12:00

Copiilor le place sa exploreze lumea din bucatarie. Sunt atrasi de culori, de arome si forme si sunt dornici sa taie, sa amestece si sa guste. Devin entuziasti si bucurosi sa imparta cu cei dragi ceea ce ai au pregatit cu mainile lor. In plus, asa invata mai usor despre alimentatia sanatoasa si importanta unui mar, castravete sau miez de nuca.

2. Calatorie in jurul lumii (5 - 10 ani) - 12:30 - 14:00

Invatam despre lume prin joaca. Invartim globul pamantesc, ne stabilim punctul unde vrem sa ajungem, alegem cel mai potrivit mijloc de transport si pornim la drum. Ajunsi la destinatie, vom afla despre obiceiurile locului, ce limba vorbesc oamenii, ce fel de clima au in tot timpul anului, de unde se trag, cum locuiesc, ce preocupari au, cum danseaza, ce muzica asculta sau ce mananca gazdele noastre. Dupa ce le-am experimentat pe toate, "vom lua un obiect ca amintire" si apoi ne vom indrepta spre casa. Ca sa nu ne pierdem, ne-am gandit sa incepem din Europa, sa continuam cu Africa pana ajungem in Australia si Insulele Cook.

Inscrierile se fac de luni pana vineri, intre orele 9:00 - 17:00 la adresa de e-mail ateliere@creart.ro. Detalii pe www.creart.ro si pe f/atelierecreart.