Un curs plin de informatii despre arta de a fi regizor, aplicatii practice despre cum sa faci un film, povesti din culisele unor filme romanesti si nu numai, cu un mare regizor, scenarist, scriitor, om de cultura, conferentiar de facultate, doctor in cinematografie si media: Ioan Carmazan.

Cursuri actorieFoto: Hotnews

Atelierele (10 la numar), structurate pe o programa de facultate, se adreseaza tuturor celor care cocheteaza cu aceasta arta, dar nu au facut pana acum pasi in aceasta directie, freelancer-ilor din industria de marketing, fotografie, video, care pot obtine informatii utile si instrumente de lucru care sa aduca un plus de valoare serviciilor pe care le ofera clientilor lor, jurnalistilor, fotografilor profesionisti care cocheteaza cu ideea de a face si video, creativilor din publicitate, care pot intelege mai bine cum e sa fii in spatele camerelor, ce poti propune unui client, ce poti cere unui operator si cum e sa fii tu cel care detine cheia si controlul unui produs de calitate, celor care se pregatesc sa sustina un examen la o facultate de regie si film si oricarei persoane talentate care vrea sa isi urmeze, in sfarsit, visul.

Cine este Ioan Carmazan?

Este unul dintre cei mai mari regizori pe care i-a avut Romania pana acum. Dupa ce si-a luat o diploma in matematici, a decis sa nu isi iroseasca talentul de profesor predand matematica, pe care a iubit-o, dar nu atat de mult cum a iubit filmul. Prin urmare, in 1978 si-a luat diploma in regie si film la IATC "I.L. Caragiale", Bucuresti si de atunci a transformat istoria filmului romanesc.

Ioan Carmazan este presedinte al Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania - U.A.R.F. (si membru fondator), conferentiar la Facultatea de Teatru si Televiziune, Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, profesor asociat in cadrul Facultatii de Arte Plastice, Universitatea de Vest din Timisoara, membru in Consiliul de Administratie al Centrului National al Cinematografiei (C.N.C.), conferentiar universitar la Facultatea de Arte, Universitatea "Hyperion", profesor de regie film la Universitatea de Arte Media Pro "Sahia Film", membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Realizator si moderator de emisiuni in cadrul TVR, Ioan Carmazan a experimentat de-a lungul vremii cum e sa fii atat in spatele, cat si in fata camerelor de luat vederi.

Structura cursului

Cursul de Regie si scenaristica pe care Ioan Carmazan il va sustine la Top Kids, in parteneriat cu Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania ￯ U.A.R.F., este structurat in 10 ateliere saptamanale, care vor avea loc sambata, incepand cu orele 12.00, din 19 martie pana in 28 mai (vom face o pauza de Pasti). Programa pe care o vom detalia mai jos include notiuni de istorie, cultura generala, tehnici si abilitati, informatii, unelte folositoare pentru ca tu, la final, sa poti regiza primul tau film si sa fii mandru(a) de ce iese. Vom crea impreuna si cele mai bune 3 filme vor fi montate, vizionate si discutate in cadrul ultimului atelier, pot fi selectate sa participe la alte workshopuri, expozitii sau in tabere de creatie film. Cei mai creativi participanti pot fi selectati sa participe la Workshopul de Regie si Film de la Praga. Succesul cursului pentru tine va fi dat nu doar de participarea la toate atelierele, ci si de munca pe care o vei depune in cursul saptamanilor de lucru. Vei primi "teme pentru acasa", pe care, desigur, va trebui sa le indeplinesti daca vei vrea sa pleci de la acest curs ca un regizor in devenire. Vei putea studia si dupa ce se termina cursul, dar e util sa studiezi cat mai mult in timpul cursului, sub ghidajul direct al Maestrului Carmazan.

Costuri

1500 lei daca platesti tot cursul in avans (150 lei/atelier).

2100 lei daca platesti in 3 transe (3 x 700 lei, 210 lei/atelier). Locul se rezerva in urma achitarii intregii sumei sau a primei transe de 700 lei.

Înscriere și detalii: +40-733.76.76.00 |office@topkids.ro

Info suplimentar pe Top Kids