In Bucuresti, fiecare sfarsit de saptamana este plin de optiuni interesante. In acest week-end trupa Vita de Vie celebreaza 20 de ani de la infiintare, cei 12 concurenti romani care se lupta pentru ocuparea unui loc pe scena Eurovision de la Stockholm canta la Beraria H, iar daca vrei sa gasesti cadoul potrivit pentru Dragobete, da o tura la targul Bounty Fair. Iata care sunt cele mai asteptate evenimente din perioada 19- 21 februarie.

Vita de VieFoto: Hotnews

The Amsterdams, Byron si Robin and the Backstabbers, la Fratelli Studios

Vineri, 19 februarie, de la ora 21:00, la Fratelli Studios vor urca pe scena trupele The Amsterdams, Byron si Robin and the Backstabbers. Este un eveniment marca Overground Music. La concertele Overground Nights poti asculta live artisti cunoscuti si mai putini cunoscuti din scena romaneasca, de la alternative, rock, indie, electro si jazz. Biletele sunt in numar limitat, se gasesc in reteaua www.iabilet.ro si la intrare.

Generatia Eurovision, la Beraria H

Tot vineri seara, de la 21:30, TVR si Beraria H te invita sa te intalnesti cu cei calificati pentru Eurovision - Selectia Nationala 2016. Iar dupa ce "talentatii" prezenti vor concerta, Jo, guest str-ul show-ului va incheia seara cu o cantare. Intrarea este libera.

Spectacolul "Fa-mi loc", la Godot Cafe Teatru

Vineri, de la 22:00, Godot Cafe pune in scena spectacolul "Fa-mi loc!", in regia lui Radu Beligan. "Fa-mi loc"spune povestea a doi tineri ce se regasesc in ajunul Craciunului in cuseta unui tren de noapte. Ea, o fata singura, sarmanta, aventuriera, el, un barbat cu principii, pus in fata unui eveniment neprevazut ce-i va rasturna intreaga existenta. Din distributie fac parte Medeea Marinescu si Marius Manole.

20 de ani de Vita de Vie, la Arenele Romane

Sambata, 20 februarie, trupa Vita de Vie sarbatoreste douazeci de ani de la infiintare. La concertul aniversar de la Arenele Romane se vor auzi atat piese de pe primul album al formatiei, demo-urile din 1966, cat si piese noi, in prima auditie, de pe albumul preconizat sa apara in toamna anului 2016.

"Casanova", la Teatrul Odeon

Sambata, de la ora 20:00, regizorul Dragos Galgotiu aduce pe scena Teatrului Odeon lumea baroca si fermecatoare a lui Casanova si a epocii sale. Teatralitatea deliranta si decadenta a ultimului secol aristocratic este prezenta prin spectaculozitatea costumelor semnate de Doina Levintza si prin energia burlesca a echipei de actori. Din distributie fac parte, printre altii, Marius Stanescu, Dorina Lazar, Simona Dabija si Istvan Teglas.

Targul Bounty Fair

In weekendul 20-21 februarie, la Casa Universitarilor Bucuresti, intre orele 10:00 Si 19:00, are loc evenimentul de handmade si design romanesc Bounty Fair. La targ vei gasi sute de modele de creatii facute de 60 de artisti romani sau poti participa la un atelier unde poti personaliza chiar tu un cadou.

DSCH. The Dream, la Opera Nationala

Duminica, 21 februarie, de la ora 19:00, la Opera Nationala are loc spectacolul DSCH. The Dream, alcatuit din doua lucrari de balet. Despre DSCH asistenta de coregrafie Laura Contardi, cea care a lucrat la Bucuresti pentru pregatirea spectacolului, spune ca "este un balet plin de emotie si amuzament, care lasa mult de lucru imaginatiei. Este o lucrare dificila, mai ales tehnic, cu nuante coregrafice geniale care permit dansatorilor sa se exprime emotional si fizic". Din distributie fac parte, printre altii, Francesa Velicu, Takahiro Tamagawa, Mihaela Soare si Liam Morris.

"Pescarusul", la teatrul Studentesc Podul

Duminica, de la ora 20:00, teatrul Studentesc Podul va asteapta cu o noua punere in scena a piesei de teatru Pescarusul, dupa A.P. Cehov, la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, pe Calea Plevnei 61, la ultimul etaj. Este un spectacol de echipe la care se lucreaza si acum, cu fiecare reprezentatie. In cei doi ani de cand se joaca s-a imbogatit chiar cu un personaj-surpriza. Intrarea este libera.