Mai multi tineri si copii care locuiesc in cartierul Ferentari din Bucuresti pregatesc, de aproape un an de zile, un spectacol de teatru. "Povestiri din curtea scolii" este un spectacol despre povestile lor, din cartier si din viata, despre visele si aspiratiile lor, dar si despre problemele de marginalizare sau discriminare cu care acesti tineri si prietenii lor se confrunta.

Pentru a ne vorbi despre aceste lucruri, de care adesea uitam, cei 15 tineri se vor urca pe scena, incepand cu luna martie, intr-un spectacol cu talc, dar si cu mult umor, cu replici serioase si cu muzica antrenanta. Premiera spectacolului va avea loc chiar in cartierul Ferentari, la Scoala Generala 148, in data de 4 martie, urmand ca piesa sa aiba reprezentatii in mai multe spatii culturale din Bucuresti, pe parcursul lunilor martie si aprilie.

Trailerul spectacolului

Spectacolul de teatru face parte din proiectul cu acelasi nume, care isi propune sa aduca teatrul in sprijinul educatiei, al dezvoltarii personale, dar si al crearii unui cadru in care sa discutam lucruri de care, de multe ori, preferam sa uitam. Realizarea spectacolului este coordonata de artistul Ionut Oprea, iar la pregatirea tinerilor lucreaza, alaturi de el, actori din trupa de improvizatie Backstage Boys. Povestiri din curtea scolii este un proiect ogranizat de Asociatia Graphis 122 in parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities si este finantat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei.

Pentru detalii, noutati si rezervari, vizitati site-ul www.graphis122.ro si pagina de Facebook a proiectului.