In fiecare week-end, Bucurestiul tuna si aduna concerte, spectacole de teatru pe alese, targuri, vernisaje si lansari. Daca nu ti-ai facut inca o harta de iesit in oras, iti prezentam o lista cu cele mai asteptate evenimente din perioada 26-28 februarie. Te asteapta seri de hip-hop, lansari de videoclipuri, spectacole de comedie si filme scurte care vor imparti aceeasi scena cu Orchestra Simfonica.

ShortsUP MusicologyFoto: ShortsUP

Concert Grimus - "10 Ani: In A Glimpse", la Arenele Romane

Vineri, 26 februarie, incepand cu ora 19:30, Grimus, una dintre cele mai indragite formatii de rock alternativ de la noi din tara, sarbatoreste un deceniu de activitate, printr-un concert special alaturi de invitati surpriza la Arenele Romane. Grimus (Bogdan Mezofi - voce, Valentin Rauca - chitara, Cristian Csapo - chitara, Lehel Kiss - clape, Titus Vadan - bass, Tamas Adorjani - tobe) a lansat 3 albume discografice (Panikon - 2008, Egretta - 2011, Emergence - 2014) si a participat la cele mai importante evenimente din Romania, dar si la festivaluri din UK, Serbia, Ungaria, Polonia, Italia sau Austria.

Formatia a primit numeroase premii, printre care se remarca cel obtinut in 2014, Best Indie Alternative Rock Song pentru piesa "High", in cadrul Independent Music Awards Vox Populi poll.

Seara hip-hop in Fabrica: Macanache | Chimie | DJ Oldskull

Macanache, raperul din Titan, aterizeaza vineri seara, de la ora 21:00, in Club Fabrica impreuna cu DJ Oldskull si cu Chimie intr-un eveniment marca Live Kulture*. Macanache este un raper de 27 de ani care a adus un nou suflu muzicii underground din Romania. Si-a pus amprenta pe hip-hop-ul romanesc cu un stil propriu. E artistul de pe maidan, a copilarit in cartierul Titan, in zona Poarta 4. A schimbat mai multe scoli, a facut gimnastica si-i place sa bata mingea. E un tip modest, vorbeste limba romana foarte bine, spre surprinderea celor care l-au etichetat agramat. Spune ca dezacordurile pe care le mai scapa in piesele lui sunt un fel de licenta poetica. Citeste interviul cu raperul Macanache aici.

OCS lanseaza videoclipul "Caprioara Acerba", in Club Control

Tot vineri, de la 21:00, trupa Omul cu Sobolani concerteaza si lanseaza videoclipul piesei "Caprioara Acerba", primul single de pe cel de-al noualea album semnat OCS, in club Control. OCS, prescurtarea de la Omul cu Sobolani - inspirat din titlul cartii lui Freud - este numele trupei formate din Dan Amariei (vocal), Nicu Arama (chitara), Mihnea Dobrota (tobe) si Radu Andrei (bas), care a luat nastere in Constanta (Romania), in urma cu optsprezece ani. De atunci, acestia au ajuns departe: au cucerit scena alternativa romaneasca, au scos opt albume, au filmat peste treizeci de videoclipuri, au sustinut sute de concerte si sunt la a treia generatie de fani.

"Cine iubeste plateste", la Godot Cafe Teatru

Vineri, de la ora 19:00, Godot Cafe Teatru pune in scena spectacolul "Cine iubeste plateste", in regia lui Vlad Massaci. "Cine iubeste plateste" este o comedie inteligenta in care cuvintele sunt de fiecare data cu subinteles, oamenii sunt ceea ce par a fi, iar iubirea nu mai e nici ea ce a fost. Spectacolul prezinta trei povesti contepomporane despre iubiri interzise si relatii multiple. Din distributie fac parte Madalina Ciotea, Alexandru Ion si Vero Nica.

Concert SUBCARPATI | CCSE | BASSKA, la Arenele Romane

Sambata, 27 februarie, de la ora 20:00, pe scena de la Arenele Romane vor urca Subcarpati, Cred Ca Sunt Extraterestru, Basska si Zekerjah. Subcarpati este trupa care a pus folclorul romanesc intr-o lumina noua si l-a imbinat cu sunete grele, de la drum and bass, hip-hop, trip-hop si dancehall, presarate cu ritmuri electronice. Muzica lor, "culeasa din cartier", a devenit un rau necesar care ne face pielea de gaina si sufletul sa danseze. Citeste interviul Acasa la Subcarpati aici.

"Omul perna", la Teatrul Act

Sambata, de la ora 19:00, la Teatrul Act se joaca "Omul perna", in regia lui Eugen Gyemant, o comedie cu accente de thriller noir ce spune povestea unui scriitor (Katurian Katurian) interogat in legatura cu povestile lui macabre si asemanarile dintre acestea si o serie de crime petrecute in oras. Este creatia artistica o experienta profund personala, adeseori intunecata si introspectiva, sau un mijloc de a-i seduce pe altii si a crea modele? Unde este limita dintre realitate si fictiune si ce se intampla cand aceasta granita se estompeaza? "Omul perna" nu isi propune sa raspunda la aceste intrebari, dar cu siguranta le trezeste in mintea spectatorului. Publicul este asteptat la un spectacol deschis, puternic interactiv. Din distributie fac parte Ionut Grama, Lucian Iftime, Catalin Babliuc, Dan Radulescu si Teodora Iancu.

ShortsUP Musicology, la Sala Radio

Pe 27 si 28 februarie, filmele scurte impart aceeasi scena cu Orchestra Simfonica. Patru din cele mai vechi scurtmetraje pastrate in Arhiva Nationala de Film si alte 18 productii scurte premiate fac parte din programul ShortsUP Musicology, eveniment ce va avea loc sambata si duminica, de la 20.00, la Sala Radio din Bucuresti. Pe parcursul a doua seri, spectatorii sunt provocati sa descopere sinergiile dintre muzica si filme intr-o serie de experimente vizuale si auditive. Readuse pe ecran intr-o forma inedita, scurtmetrajele romanesti Haplea (1927), Divertisment de dansuri (1930) Gogulica CFR (1928) si Bucuresti, orasul contrastelor (1936) vor fi acompaniate live de 11 instrumente din Orchestra Symphactory, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

Hotel Europa - 9G, la TNB

"Hotel Europa" dupa Goran Stefanovski, in regia lui Andrei Raicu, va fi pus in scena la Teatrul National, duminica, 28 februarie, de la ora 20:00. "Hotel Europa" este un loc unde visul Occidentului se demonteaza caramida cu caramida, unde orice speranta devine praf si pulbere, unde pericolul patrunde prin orice fisura, iar copilaria si fragilitatea nu isi mai gasesc locul. O apocalipsa spusa cu sange si umor, pentru ca in Balcanii descrisi de Goran Stefanovski, tragedia este sursa supravietuirii. Din distributia spectacolului Hotel Europa fac parte: Eduard Cirlan, Alexandra Laura Badea, Alina Badea, Cosmin Dominte, George Lepadatu, Ionut Niculae, Madalin Mandin.

#Dichisar de primavara, la Impact Hub

Sambata si duminica, de dimineata la 8:00 pana seara la 20:00, #Dichisar te invita la cel mai amuzant targ de martisoreala. Evenimentele #Dichisar sunt ocazii rare si pretioase in care publicul Bucurestean poate face cunostinta cu 60 de creatori romani. Intrarea este libera.