Saptamana aceasta incepe a treia editie HomeFest, festivalul care deschide usile caselor cu teatru, film, performance, arta si concerte. Intre 15 si 25 martie, HomeFest traverseaza spatii locuite din toate cartierele bucurestene si gazduieste artisti, spectatori si vecini in sufragerii de apartamente.

Afis HomeFest 2016Foto: webPR.ro

Festivalul se deschide marti, 15 martie, cu o serie de performance-uri reunite sub umbrela FAMILY Dreaming & Lucid VITA, in care Maria Hera si Thanh Hoa Luong abordeaza subiecte legate de memorie, corp, vise si realitate, in spatiul comun al unui bloc din zona Stefan cel Mare. Pe parcursul celor 11 zile de festival, scene de apartament din Armeneasca pana in Vitan, Muncii sau 13 Septembrie vor gazdui alte sase performance-uri ale unor artisti locali sau straini, intre care si BlueGorillA, spectacol ce vine din Amsterdam, odata cu Alice Pons si Olivia Rechowsky, sau avanpremiera performance-ului Platon sau Who do you think you're fooling, de si cu Maria Balabas, Nicoleta Lefter, Cristian Iftode, Mihai Balabas, Mihai Barabancea, Daria Ghiu si Alexandru Ciubotariu.

Intre 18 si 20 martie, HomeFest gazduieste performance-ul unu-la-unu al artistului Farid Fairuz, You might as well have sung the Swedish national anthem, prezentat de festivalul de dans si arte performative LIKE CNDB 2016 - De neincadrat, partener special al HomeFest-ului din acest an.

Scenele domestice ale festivalului vor gazdui si patru spectacole de teatru, precum Trei surori, de Cehov, Casting, o creatie a unui grup de artisti care lucreaza cu un colaj de texte din Shakespeare si autori contemporani, sau Trei pe o banca, un spectacol-lectura de Jean - Lorin Sterian. In acest an, pe peretii apartamentelor HomeFest se va putea vedea si arta, la expozitia artistului Daniel Balanescu, dar si filme. Astfel, ziua de duminica, 20 martie, este dedicata filmului, propunand cele sapte episoade ale Bucharest housing stories si filmul documentar Common Ground. In seara zilei de joi, 24 martie, Mugur Grosu ne asteapta la Filme de cartier, urmate de un concert.

Intre zilele de performance, teatru, film, arta si muzica, HomeFest organizeaza si o intalnire inedita cu invitatul special al festivalului, Vintila Mihailescu, intr-un apartament din zona Mantuleasa.

In traditia HomeFest, biletul de intrare la evenimentele festivalului este inlocuit de o carte adusa de spectator. Toate cartile stranse vor fi donate unor biblioteci din zona rurala.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul HomeFest. Pentru mai multe detalii si noutati, doritorii de cultura domestica sunt invitati sa viziteze site-ul HomeFest si pagina de Facebook a festivalului.

HomeFest este un proiect lorgean theatre / Homemade Culture. Parteneri permanenti ai proiectului: Asociatia Graphis 122 si Tranzit.ro. Partener al acestei editii: LIKE CNDB 2016. Proiect sustinut de Forumul Cultural Austriac si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.