Cele cinci filme nominalizate la categoria "cel mai bun film european" de la premiile Gopo vor putea fi vazute saptamana aceasta, de marti pana duminica, la Cinema Union din Bucuresti. Printre peliculele care vor fi proiectate se numara Ex Machina, Leviathan si Winter Sleep. Pretul unui bilet este de 10 lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele 5 filme nominalizate la titlul de "Cel mai bun film european" vor rula in perioada 15 - 20 martie, la Cinema Union.

Ex Machina

Primul film care va fi proiectat la Cinema Union este "Ex Machina". SF-ul britanic, regizat de Alex Garland, poate fi vazut marti, de la ora 19.00, si sambata de la ora 16.00. "Ex Machina" este un SF psihologic de mister care prezinta povestea unui programator, Caleb Smith - jucat de Domhnall Gleeson, ce este invitat de catre angajatorul sau, un geniu miliardar excentric, in locuinta sa foarte ascunsa, pentru a administra testul Turing unui robot android cu inteligenta artificiala. Robotul e jucat de Alicia Vikander, o actrita care face senzatie la Hollywood. Ea a luat Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru rolul interpretat in "The Danish Girl". "Ex Machina" a castigat premiul pentru cele mai bune efecte vizuale in detrimentul Mad Max, Star Wars, The Martian si The Revenant in cadrul Premiilor Oscar 2016. Filmul a mai fost nominalizat si la categoria cel mai bun scenariu original.

Leviathan

Miercuri, de la 18.30 incepe proiectia filmului Leviathan, distins cu Premiul pentru scenariu la Festivalul de la Cannes si descris, fara rezerve, drept "capodopera" de The Guardian si alte mari publicatii ale lumii. Filmul lui Andrei Zviaghintev este o incursiune in Rusia contemporana, o tara in care oamenii simpli se confrunta cu indiferenta, coruptia si politica de intimidare a statului. Filmul poate fi vazut si duminica de la 18.30.

Plemya

Plemya, in traducere Tribul, este o drama in regia lui Myroslav Slaboshpytskiy. In rolurile principale Hryhoriy Fesenko, Yana Novikova si Roza Babiy, filmul este situat intr-o scoala internat pentru copii surzi, unde nou venitii sunt introdusi intr-un sistem institutional de crima organizata, care implica furt si prostitutie. Cand Serghey o intalneste pe Anna, una dintre iubitele Sefului, ajunge sa incalce toate regulile nescrise ale tribului. Filmul poate fi vazut joi, de la 18.30 si sambata de la 13.30.

Le tout nouveau testament

Vineri, de la ora 19.00 si duminica de la 16.30, la Cinema Union ruleaza "Le tout nouveau testament"/ "Testamentul nou nout" din care aflam ca Dumnezeu exista si locuieste la Bruxelles. O comedie care vine ca o satira asupra societatii contemporane, despre viata, moarte, destin si liber arbitru.

Winter Sleep

"Winter Sleep"/ "Somn de iarna", lungmetrajul regizat de cineastul turc Nuri Bilge Ceylan, ce a fost distins cu trofeul Palme d'Or la Festivalul International de Film de la Cannes 2014, ruleaza sambata de la 18.00 si duminica dupa amiaza, incepand cu ora 13.00, la Cinema Union. "Somn de iarna" spune povestea fostului actor Aydin, proprietar al unui mic hotel intr-un sat din podisul Anatoliei, care este intr-un permanent conflict cu cei din jur, cu mariajul sau, dar si cu sine. Potrivit Mediafax, filmul, declarat o capodopera, un film sublim, delicat si emotionant, despre iubire, familie si societate, este considerat de publicatia Chicago Tribune "cea mai buna adaptare a lui Cehov pentru marele ecran".

Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a cinematografului Union, deschisa de marti pana duminica intre orele 10:00-20:00. Pretul unui bilet este de 10 lei. Abonatii Cinematecii Romane pot beneficia de tarife reduse (1-2 bilete la pretul de 8, 5 sau 3 lei, in functie de categoria in care se incadreaza spectatorii: salariati; elevi, studenti, pensionari; studenti la Film).